Категорія
Новини
Дата

Засновник компанії Inzhur Андрій Журжій заявив про тиск силовиків. Forbes дізнався подробиці

Засновник компанії Inzhur Андрій Журжій заявив про тиск правоохоронних органів у справі про земельну ділянку в Борисполі, де його компанія побудувала супермаркет. За словами бізнесмена, він отримав через знайомого пропозицію «порішати» питання в кримінальній справі. Подробиці Журжій розповів у коментарі Forbes.

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • «Хочу передати палкий привіт старшому слідчому СУ ГУНП у Київській області… Пропозиції «порішати» кримінальне провадження №12021111100001246 від 13.10.2021 отримав», – написав Журжій на своїй сторінці у Facebook.
  • У розмові з Forbes підприємець повідомив, що йому зателефонував знайомий і сказав, що знає про його проблему в Борисполі і що її можна вирішити. «Я пояснив, що в мене немає проблем і допомоги не потребую», – сказав підприємець.
  • У своєму дописі Журжій запропонував старшому слідчому СУ ГУНП у Київській області обговорити умови без посередників у своєму офісі, вказавши імʼя та прізвище правоохоронця.
  • Журжій розповів, що слідчий особисто телефонував йому 31 жовтня, коли прийшов разом з опергрупою з 20 осіб до будинку його дітей і сказав, що має до нього питання.
  • За словами бізнесмена, правоохоронці викликають на допит і залякують його працівників. «Ми стикаємось із цим майже на кожній земельній ділянці», – зазначив Журжій.

Контекст

Кримінальна справа, про яку написав Журжій, стосується будівництва супермаркету в Борисполі. Будівництвом займалася компанія «Смайл Констракшн», бенефіціаром якої є Журжій. Об’єкт добудований під час війни і проданий приватній особі.

Бізнесмен пояснив, що для цього викупив кілька приватних домоволодінь, обʼєднавши їх у ділянку площею 0,625 га, дещо змінивши при цьому конфігурацію. Але загальна площа ділянки не змінилась, наголосив він.

Своєю чергою правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження, звинувативши компанію у привласненні 0,06 га землі й завданні збитків державі в особливо великих розмірах – близько 7 млн грн, зазначив Журжій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні