Категорія
Новини
Дата

«Візіонери-співзасновники Rocket». Фаундери збанкрутілого сервісу доставки приєдналися до новоствореного стартапу YARD Delivery

Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик приєдналися до новоствореного стартапу YARD Delivery /Олександр Чекменьов

Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик приєдналися до новоствореного стартапу YARD Delivery Фото Олександр Чекменьов

Засновники українського сервісу доставки Rocket, який закрився у 2022 році, Олексій Юхимчук і Станіслав Дмитрик приєдналися до команди створеного у 2023 році стартапу YARD Delivery. Про це в LinkedIn повідомив засновник та CEO компанії Олександр Корнійчук.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Я радий вітати на борту Станіслава Дмитрика та Олексія Юхимчука, візіонерів-співзасновників «Rocket», – написав Корнійчук.
  • У коментарі Forbes він зазначив, що Юхимчук обійме посаду керівника з розвитку бізнесу, а Дмитрик – операційного директора.
  • «Наразі долучилися як едвайзери, бо маємо великий досвід у напряму логістики останньої милі, –прокоментував Forbes Юхимчук. – Задача – побудувати інноваційний проєкт для експрес-доставки останньої милі у великих містах Європи, бо цей ринок має багато неефективностей».
  • YARD Delivery розробляє додаток експрес-доставки між поштоматами. Стартап у 2023-му запустили екскерівник відділу посилкових терміналів компанії Modern Expo Корнійчук і співзасновник маркетингової агенції Moloko Marketing Agency Олександр Кузьмич. Фаундери та два ангельські інвестори на старті інвестували $160 000 у проєкт, писав AIN.
  • «Завдяки їхньому досвіду та знанням, YARD Delivery реалізує у великих містах Європи службу експрес-доставки, інтегруючи свої послуги з різними мережами поштоматів у місті, – прокоментував Forbes Корнійчук. – Цей підхід дозволяє компанії забезпечувати швидку, всього двогодинну доставку, пропонуючи клієнтам зручність отримання посилок у будь-якому доступному поштоматі».
Що робить YARD Delivery?

YARD Delivery розробляє додаток експрес-доставки між поштоматами

Контекст

Сервіс швидкої доставки Rocket заснований у 2018 році. У 2021-му стартап активно зростав на хвилі пандемії. Він працював з 3000 ресторанів у 25 містах України, виходив на іноземні ринки, а Forbes оцінював стартап в $50–100 млн. Через арешт першого інвестора Тімура Рохліна Rocket почав відчувати проблеми з фінансуванням. 

23 лютого 2022 року Rocket оголосив, що припиняє роботу в містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщини та Кіпру. На них компанія вийшла у кінці 2020-го та протягом 2021 року. 

У березні 2022-го у листі до співробітників компанії співзасновники компанії Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик повідомили, що сервіс доставки Rocket припиняє діяльність. У листі також йшлося, що Rocket «не має можливості відновити операційну діяльність і продовжити роботу, а також не може гарантувати виконання обов’язків щодо заробітних плат».

У вересні 2023 року в рамках аукціону з продажу майна збанкрутілої «Рокет Делівері» було реалізовано дев’ять торговельних марок компанії, зокрема Rocket. Права було придбано за понад 87 000 грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні