Категорія
Новини
Дата

Сервіс доставки Rocket припиняє роботу. Співробітників поки залишили із боргами

Сервіс доставки Rocket припиняє діяльність, повідомили у листі до співробітників компанії співзасновники компанії Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик. Документ вперше опублікував Telegram-канал «Реве та стогне ресторатор». Співробітників залишають з боргами та корпоративною технікою.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Rocket «не має можливості відновити операційну діяльність і продовжити роботу, а також не може гарантувати виконання обов’язків щодо заробітних плат», повідомляють засновники.
  • Проєкт заморожено до моменту, коли знайдеться нове джерело фінансування. В разі продажу стартапу новий власник повинен буде компенсувати заборгованності перед співробітниками. Поки що їм рекомендують по можливості шукати нову роботу.
  • Співробітникам також дозволяють залишити робочу техніку – ноутбуки та телефони – задля часткової компенсації заборгованності. Ще один варіант – повернути кошти із рекламного кабінету Google.
  • Раніше компанія опинилась у скрутному фінансовому становищі через проблеми свого інвестора, Тімура Рохліна.

Контекст

Перший інвестор Rocket Тімур Рохлін зараз перебуває під домашнім арештом в Ізраїлі, де очікує на рішення про екстрадицію до Німеччини. Там його підозрюють в організації великої шахрайської схеми, у межах якої мешканці Німеччини виманювали гроші на фіктивну торгівлю. Сума задокументованих збитків становить понад €9 млн. У Рохліна два паспорти: України та Ізраїлю.

23 лютого Rocket оголосив, що припиняє роботу в містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщині та Кіпру. На них компанія вийшла у кінці 2020 та протягом 2021 року. В Україні сервіс планував працювати «на самоокупність» та шукати нового інвестора.

Forbes поставив уточнюючі питання співзасновникам Rocket Станіславу Дмитрику та Олексію Юхимчуку, але не отримав відповідей на момент публкації новини. Їхні коментарі будуть опубліковані пізніше.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні