Категорія
Новини
Дата

Зеленський презентував платформу залучення інвестицій на відкритті торгів Нью-Йоркської фондової біржі

На відкритті торгів Нью-Йоркської фондової біржі Україна презентувала платформу залучення іноземних інвестицій Advantage Ukraine, повідомила пресслужба Мінекономіки. Платформу представив президент Володимир Зеленський.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На платформі зібрано понад 500 інвестпроектів та можливостей у 10-ти галузях економіки. Це є частиною великої кампанії Advantage Ukraine, яка була розроблена компанією WPP за підтримки президента України, йдеться у пресрелізі.
  • Круглий стіл, в рамках якого відбулася презентація, зібрав керівників провідних світових компаній, чиї акції знаходяться у лістингу біржі Нью-Йорка. Зокрема, Pfizer Inc, S&P Global Inc, American International Group, Bank of New York Mellon, Wells Farg&Company та інших.
  • На платформі зібрані інвестиційні проекти та можливості у 10 галузях: оборонно-промисловий комплекс; металургія та металопереробка; енергетика; агропромисловий комплекс; деревообробка та виготовлення меблів; інноваційні технології; логістика та інфраструктура; фармацевтика; природні ресурси; промислове виробництво.
  • Україна пропонує усім зацікавленим широке «інвестиційне меню» потенційних можливостей на суму понад $400 млрд. Українська делегація презентувала його в Лугано, а наразі список реальних проектів щоденно збільшується і стає більш різноманітним, зазначають в Мінекономіки.
  • Зареєструвавшись на платформі за допомогою кількох кліків, кожен потенційний інвестор отримає інформацію про можливості інвестування та вигоди, які матиме від реалізації проекту. Платформа вже доступна за посиланням: www.advantageukraine.com 
  • «Ми підберемо найкращим компаніям світу чудові можливості для розвитку. Рішучий бізнес, який бачить потенціал в нашій країні, зможе допомогти реалізувати економічний потенціал України і водночас перетворити невикористані можливості на переваги», – звернувся до учасників круглого столу Володимир Зеленський під час свого виступу. 
Зеленський презентував платформу залучення інвестицій на відкритті торгів Нью-Йоркської фондової біржі /Фото 1

Україна презентувала платформу залучення іноземних інвестицій Advantage Ukraine. Фото: Мінекономіки

Контекст

Український уряд не привіз жодної конкретики з липневої конференції щодо відбудови у швейцарському Лугано. Однак вже найближчими тижнями ситуація може змінитися. Спочатку Україна побачить оцінку військових збитків від Світового банку, потім чекатиме на переговори у США та «наступний Лугано» у Німеччині. 

9 вересня у Брюсселі Світовий банк оприлюднить свою оцінку збитків, які Україна понесла за перші місяці війни з Росією. 

Незважаючи на те, що про український варіант «плану Маршалла» досі багато говорили і в Україні, і за кордоном, саме брюссельська подія має сформувати основу для більш конкретних рішень, ніж було раніше. На ній потенційні донори побачать першу міжнародно визнану суму потреб України. Досі масштаб збитків фігурував у пресі лише зі слів української сторони.

Оцінка Світового банку містить скромніші суми, ніж ті, що два місяці тому під час Ukraine Recovery Conference у Лугано називав український уряд. Якщо урядовий план відновлення розрахований на $750 млрд на 10 років, то Світовий банк пропонуватиме поки орієнтуватися не більш ніж на $350 млрд загальних збитків.

У жовтні Україна очікує на дві важливі події, де уряд сподіватиметься отримати більше конкретики щодо залучення коштів на відбудову. 

13 жовтня у Вашингтоні під час щорічних зборів МВФ і Світового банку відбудеться круглий стіл, присвячений Україні. Качур зі Світового банку очікує побачити на цій зустрічі топпосадовців з міжнародних фінансових інституцій та країн G7.

Окрема конференція донорів України на кшталт Лугано відбудеться наприкінці жовтня у Німеччині. Цю подію у Швейцарії анонсувала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, зазначивши, що її співорганізатором буде канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні