Фото facebook.com/Ukrzaliznytsia
Категорія
Новини
Дата

Зеленський призначив Камишіна своїм радником

Фото facebook.com/Ukrzaliznytsia

Ексголова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін став позаштатним радником президента України Володимира Зеленського, відповідний указ оприлюднено на сайті голови держави.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із указом президента №127/2023 від 3 березня, Камишіна було призначено радником Зеленського поза штатом.

Контекст

З 11 серпня 2021 року Камишін очолював «Укрзалізницю». 27 лютого Камишін подав у відставку, про це він повідомив у соцмережах. За його словами, за спільним рішенням з віце-прем’єром Олександром Кубраковим він очолить офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі.

Ініціатором звільнення приблизно за два тижні до його анонсу виступив Олександр Кубраков, 40, який очолює Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (УЗ у підпорядкуванні уряду, але у сфері управління міністерства Кубракова). Кубраков попросив Камишіна написати заяву, каже співрозмовник Forbes в Офісі президента. «Це була ініціатива Кубракова, в ОП були здивовані та не задоволені, – каже він. – Але президент погодив звільнення». 

Сам Камишін не планував йти у відставку. В інтервʼю Forbes напередодні звільнення він розповідав, що планує працювати принаймні до 2024 року, і детально розписував програми збільшення потягів до ЄС, електрифікацію колій та перехід на дворічне планування інвестицій.

Forbes поговорив майже з десятком політиків і чиновників дотичних до УЗ, Офісу президента чи міністерства Кубракова. Наразі ніхто достеменно не знає, що саме змусило Кубракова вимагати звільнення голови УЗ. Версії коливаються від «НАБУ готує Камишіну підозру, і його звільнили, щоб не підставлятись» до «Кубраков прибирає потенційних конкурентів в боротьбі за владу». 

Тимчасово виконуватиме обовʼязки голови правління компанії Євген Лященко, член правління «Укрзалізниці», написав в Facebook член правління компанії Орест Лагунов.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні