Фото facebook.com/Ukrzaliznytsia
Категорія
Новини
Дата

Зеленський призначив Камишіна своїм радником

1 хв читання

Фото facebook.com/Ukrzaliznytsia

Ексголова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін став позаштатним радником президента України Володимира Зеленського, відповідний указ оприлюднено на сайті голови держави.

Ключові факти

  • Згідно із указом президента №127/2023 від 3 березня, Камишіна було призначено радником Зеленського поза штатом.

Контекст

З 11 серпня 2021 року Камишін очолював «Укрзалізницю». 27 лютого Камишін подав у відставку, про це він повідомив у соцмережах. За його словами, за спільним рішенням з віце-прем’єром Олександром Кубраковим він очолить офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі.

Ініціатором звільнення приблизно за два тижні до його анонсу виступив Олександр Кубраков, 40, який очолює Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (УЗ у підпорядкуванні уряду, але у сфері управління міністерства Кубракова). Кубраков попросив Камишіна написати заяву, каже співрозмовник Forbes в Офісі президента. «Це була ініціатива Кубракова, в ОП були здивовані та не задоволені, – каже він. – Але президент погодив звільнення». 

Сам Камишін не планував йти у відставку. В інтервʼю Forbes напередодні звільнення він розповідав, що планує працювати принаймні до 2024 року, і детально розписував програми збільшення потягів до ЄС, електрифікацію колій та перехід на дворічне планування інвестицій.

Forbes поговорив майже з десятком політиків і чиновників дотичних до УЗ, Офісу президента чи міністерства Кубракова. Наразі ніхто достеменно не знає, що саме змусило Кубракова вимагати звільнення голови УЗ. Версії коливаються від «НАБУ готує Камишіну підозру, і його звільнили, щоб не підставлятись» до «Кубраков прибирає потенційних конкурентів в боротьбі за владу». 

Тимчасово виконуватиме обовʼязки голови правління компанії Євген Лященко, член правління «Укрзалізниці», написав в Facebook член правління компанії Орест Лагунов.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні