Категорія
Новини
Дата

Зеленський відвідає Велику Британію. Заплановано зустрічі з Сунаком і українськими військовими

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великої Британії для зустрічі з британським премʼєром Ріші Сунаком та українськими військовими. Про це пише Sky News з посиланням на офіс премʼєрміністра 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зеленський та Сунак обговорять негайне розширення військової допомоги.
  • Британський прем’єрміністр готується оголосити подальші санкції проти росіян, зокрема тих, хто «допоміг особистому збагаченню Путіна», та компаній, які наживаються на війні. Сунак запропонує розширити навчання українських військ, зокрема пілотів, щоб вони могли керувати винищувачами стандартів НАТО, заявили на Даунінг-стріт. Він також ініціюватиме початок негайної програми навчання морської піхоти.
  • Крім того, Сунак запропонує надати Україні засоби більшої дальності, щоб «порушити здатність Росії постійно обстрілювати цивільну та критичну національну інфраструктуру України».
  • «Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами», – цитують на Даунінг-стріт премʼєра Ріші Сунака.

Контекст

Це перший візит Зеленського до Великої Британії після початку великої війни. Відтоді він здійснив лише одну поїздку – до США 21 грудня 2022 року. Зеленський виступив у Конгресі та зустрівся з Джо Байденом. На зворотньому шляху він зупинився в Польщі.

Минулого тижня Зеленський допустив можливий особистий візит у Брюссель для висловлення вдячності за підтримку України, якщо буде шанс отримати далекобійну зброю та якщо візит дозволить ситуація з безпекою.

Згодом стало відомо, що Зеленський може приїхати до Брюсселя цього четверга, щоб особисто зустрітися з лідерами ЄС на саміті та виступити перед Європейським парламентом на позачерговій сесії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні