Категорія
Новини
Дата

«Зима вирішить майбутнє України та Європи». Зеленський закликав посилити санкції проти Росії

Зима буде найскладнішою для всього світу і вирішить майбутнє України та Європи. Протягом осені необхідно посилити санкції проти Росії, сказав президент Володимир Зеленський на 17-й щорічній конференції YES, яку організовує Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська Європейська Стратегія (YES).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Це 90 днів, які стануть випробуванням для нашої віри у перемогу, випробуванням для нашої витримки та єдності, для нашої здатності захистити себе, свободу та фундаментальні цінності для будь-якої людини у світі», — сказав Зеленський.
  • За словами президента, Росія робить усе, щоб за ці 90 днів зламати опір України, Європи та світу. Зеленський назвав цей період «останнім аргументом» Росії.
  • Завершити демонтаж російського впливу «необхідно зараз до вирішальних 90 днів», наголосив він. Президент зазначив, що протягом осені необхідно посилити санкції проти Росії, банків, компаній. 
  • Зеленський закликає узгодити механізми реального обмеження російських експортних доходів, впровадити міжнародний компенсаційний механізм та конфіскацію російських доходів за кордоном, запровадити візові обмеження для громадян РФ.

Ключова цитата

«Зима буде важкою для всіх – від Латвії та Польщі до Великої Британії та США. Але ми маємо зробити так, щоб ця зима стала найважчою для Росії. Для тих, хто відповідальний за створені проблеми – військові, соціальні, цінові, енергетичні, інші. Ми можемо зробити так, щоб за 90 днів шлях до нашої перемоги став чіткішим», — заявив Володимир Зеленський.

Контекст

2 вересня «Газпром» зупинив газопровід «Північний потік». Офіційна причина — несправності, пошкодження, які не дозволяють забезпечити безпечну експлуатацію газотурбінного двигуна. Представник ЄК заявив, що привід для зупинки газопроводу є вигаданим та свідчить про ненадійність Росії як постачальника газу.

Міністри енергетики Європи, які зібралися в пʼятницю в Брюсселі, щоб швидко узгодити заходи з подолання енергетичної кризи, поки що не можуть дійти згоди. Зокрема, низка урядовців проти обмежень ціни на російський газ

Президент РФ Путін вдається до енергетичного шантажу Європи, оскільки армія РФ не досягає своїх цілей на полі бою в Україні, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

За його словами, Західні санкції серйозно ослабили російську економіку і тому Росія вдається до енергетичного шантажу, щоб спробувати позбавити Україну підтримки ЄС.

Путін робить ставку на те, що ці дії зламають волю країн підтримувати Україну, наголосив Блінкен.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні