Категорія
Світ
Дата

Шанси на медалі у боротьбі та веслуванні. Підсумки чергового дня Олімпіади у Парижі для України

3 хв читання

Олімпійські ігри-2024 у Парижі /Getty Images

Олімпійські ігри-2024 у Парижі Фото Getty Images

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі 6 серпня українські спортсмени не брали участі у медальних фіналах. Проте сьогодні вдало почали змагання наші веслувальниці, які були з нагородами у Токіо. Також зберегла шанси на медаль борчиня Оксана Лівач. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки дня Олімпіади

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі 6 серпня українські спортсмени не брали участі у медальних фіналах. Проте сьогодні вдало почали змагання наші веслувальниці, які були з нагородами у Токіо. Також зберегла шанси на медаль борчиня Оксана Лівач.

Веслування на байдарках і каное

У змаганнях каное-двійок на 500 м Людмила Лузан та Анастасія Рибачок у попередньому заїзді посіли друге місце та відібралися до півфіналу. Медальні заїзди відбудуться 9 серпня. Українки у Токіо-2020 здобули срібну нагороду в цій дисципліні.

Чоловіча збірна України у байдарці-четвірці на дистанції 500 м у попередньому заїзді стала четвертою і до півфіналу не потрапила.

Треба зазначити, що обидва попередні заїзди були дуже швидкі, й одразу шість екіпажів, зокрема й український, пройшли дистанцію швидше олімпійського рекорду.

У чвертьфіналі наша команда фінішувала на п’ятій позиції (1.20,94) та продовжить боротьбу за нагороди. Півфінал і фінал пройдуть 8 серпня.

Для України це були перші за 28 років заїзди у чоловічій байдарці-четвірці на Олімпіаді. У складі української команди виступають Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Іван Семикін, Ігор Трунов.

Ігор Трунов та Олег Кухарик також сьогодні змагалися на дистанції 500 м серед двійок-байдарок. У попередньому запливі вони стали третіми і напряму далі не відібралися, а у чвертьфіналі показали останній – шостий результат і завершили змагання.

Вільна боротьба

Оксана Лівач стартувала у Парижі в категорії до 50 кг з перемоги в 1/8 фіналу над Актенге Кевнімжаєву з Узбекистану – 10:0.

В 1/4 фіналу українка в досить рівній сутичці поступилася представниці Індії Вінеш Пхогат – 5:7.

Втім Лівач ще зможе поборотися за бронзу завдяки тому, що Пхогат пройшла до фіналу і протягнула українку у втішні сутички. 7 серпня Лівач зустрінеться з чинною олімпійською чемпіонкою Юі Сусакі з Японії і в разі перемоги буде боротися за бронзову медаль.

Спортивне скелелазіння

Євгенія Казбекова у першій частині півфінальних змагань посіла 14-ту позицію, набравши на етапі болдерингу 39,5 очка. У цій дисципліні спортсменки по черзі долають чотири різні траси з болдерами (камінням), на кожній із яких є три позначки на різній висоті, що оцінюються у 5, 10 та 25 очок.

Друга частина півфінальних змагань відбудеться у четвер, 8 серпня. Українка виступить у дисципліні «трудність». У фінал вийдуть топ-8 спортсменок.

Ярослав Ткач взяв участь у змаганнях на швидкість, де потрібно якнайшвидше подолати вертикальну стіну. У попередньому раунді учасники визначали, хто і з ким змагатиметься в основному раунді. У найкращій із двох спроб Ярослав показав час 5,11 с – це був сьомий результат серед усіх 14 спортсменів. Українець встановив національний рекорд.

Далі спортсмени змагалися парами на виліт. У 1/8 фіналу Ткач поступився французькому супернику всього в одну соту секунди – 5,17 с проти 5,16 с. На цьому змагання для нього завершилися.

Під час змагань скелелаз із США встановив світовий рекорд – 4,75 с.

Україна вперше представлена на Олімпіаді у спортивному скелелазінні.

Легка атлетика

Артур Фельфнер не зміг кваліфікуватися до фіналу олімпійських змагань у метанні списа. У найкращій спробі він показав результат 81,84 м, тоді як для потрапляння у фінал потрібно було метнути на 84 м або ж увійти у топ-12 за підсумками кваліфікації.

Для 20-річного Фельфнера це дебютна Олімпіада в карʼєрі.

У півфінальному забігу на 400 м з бар’єрами Ганна Рижикова фінішувала сьомою з восьми учасниць. Для виходу у вирішальний раунд потрібно було фінішувати у топ-2 або показати найкращий час серед третіх місць.

Раніше у цих змаганнях Вікторія Ткачук не змогла подолати кваліфікацію.

7 серпня головною подією на Олімпіаді для України буде фінальний бій боксера Олександра Хижняка проти казаха Нурбека Оралбая. Також розпочинають змагання наші провідні борці – олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк і срібний призер Токіо-2020 Парвіз Насібов.

Розклад змагань:

08:30 – спортивна ходьба. Марафон, мікст – Людмила Оляновська/Іван Банзерук.

10:30 – веслування на байдарках і каное. Байдарка-одиночка на 500 м, попередні заїзди – Марія Повх.

11:05 – легка атлетика. Стрибки у висоту, кваліфікація – Владислав Лавський, Олег Дорощук, Андрій Проценко.

12:00 – вільна боротьба, категорія 50 кг. Втішні сутички – Оксана Лівач.

12:00 – греко-римська боротьба, категорія 67 кг. 1/8 фіналу – Парвіз Насібов.

12:00 – греко-римська боротьба, категорія 67 кг. 1/8 фіналу – Жан Беленюк.

12:40 – веслування на байдарках і каное. Каное-одиночка на 1000 м, попередні заїзди – Павло Алтухов.

16:00 – стрибки у воду, трамплін 3 м. Кваліфікація – Вікторія Кесар.

23:51 – бокс, категорія 80 кг. Фінал – Олександр Хижняк.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд