З літа 2024 року львівські ресторатори згорнули діяльність пів сотні закладів, більшість – відкриті до повномасштабної війни. Чому гастростолиця України переживає не найкращі часи.
Отримуйте щоденний лист з останніми матеріалами та новинами від Forbes
«Буде купа закриттів і звільнень», – написав на своїй Facebook-сторінці 22 листопада співвласник ресторанного холдингу !Fest Юрко Назарук. У дописі – заблюрений список 50 закладів Львова, готових до закриття, зібраний через власне дослідження ринку.
«Назв не згадуємо, адже деякі власники не говорять про гостроту ситуації навіть співробітникам», – відповіли на запит Forbes у пресслужбі !Fest.
Попит падає через виїзд тимчасових переселенців зі Львова та активізацію ТЦК з травня 2024-го, каже директорка аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова. Після жвавого зростання почалась протилежна тенденція. «З весни 2022 протягом року відкрилося 150 нових закладів, з середини 2023-го – вже 70», – говорить вона, посилаючись на аналітику консалтингової компанії «Ресторани України». На черзі — масові закриття.
Що відбувається з ресторанкою в місті-хабі для переселенців і бізнесу?
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.