Категорія
Новини
Дата

Airbnb впроваджує понад 50 нових функцій та оновлень після скарг і відтоку користувачів

Airbnb Inc. модернізує платформу з оренди житла, щоб послабити напруженість між гостями та господарями напередодні напруженого літнього сезону подорожей, пише Bloomberg. Зміни мають зробити ціноутворення більш прозорим.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія впроваджує понад пів сотні нових функцій та оновлень, призначених для підвищення прозорості цін, процедур оплати, доступності та ін. 
  • Зміни стосуються відгуків, отриманих із мільйонів запитів до служби підтримки клієнтів, десятків тисяч повідомлень у соціальних мережах та розмов із сотнями тисяч господарів та гостей.
  • «Ми, безперечно, помічали, що втрачаємо людей», – сказав головний виконавчий директор Браян Ческі. За його словами, минулого літа було «щось на зразок тривожного дзвінка», оскільки він почав помічати більше скарг у соціальних мережах.
  • Щоб зробити ціни більш прозорими та зрозумілими, Airbnb розробила систему, що дає змогу гостям переглядати загальну вартість, включаючи всі збори до сплати податків у всьому додатку. 
  • Господарі також отримають нові інструменти для встановлення конкурентоспроможних цін, додавання знижок та порівняння своїх оголошень з аналогічними у своєму регіоні. Господарі можуть переглядати загальну ціну за ніч у додатку, щоб завжди знати, скільки заплатять гості. Airbnb вводить низку змін, у тому числі зниження комісій, додавання можливості оплати на виплат, а також новий інструмент знижок для господарів, що дає можливість давати кращі пропозиції.
  • Також Airbnb повертається до Airbnb Rooms, прагнучи залучити молодих мандрівників. У категорії «Номери» буде понад 1 млн пропозицій із середньою вартістю $67 за ніч, де гості проживатимуть разом із господарями, розділяючи приміщення загального користування. 
  • Ческі зазначив, що Airbnb вивчає способи використання ШІ-технології в роботі. «Існує так багато даних про ціни та дані про місцезнаходження – так багато речей, які ми можемо зробити. Ми хочемо бути в авангарді», – сказав він. 

Контекст

Зараз у Airbnb понад 4 млн господарів, які прийняли 1,4 млрд гостей у житлах від будинків на деревах до особняків по всьому світу. Після того як компанія спочатку постраждала через пандемію, тоді пережила бум в епоху роботи вдома й отримала вигоду з незадоволеного попиту на подорожі. Очікується, що цього року Airbnb відвідають понад 300 млн гостей.

Дохід платформи для оренди житла Airbnb сягнув $2,88 млрд у третьому кварталі 2022 року, свідчить інформація на її сайті. Компанія назвала WS три місяці найприбутковішими за всю історію. Досягти таких результатів компанії допомогло зняття ковідних обмежень – люди знову подорожують, зазначили в Airbnb. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні