Категорія
Новини
Дата

Акції Apple досягли нового історичного максимуму перед презентацією гарнітури змішаної реальності

Акції компанії Apple досягли нового історичного максимуму. У понеділок акції виробника iPhone зросли на 1,82%, до $184,27, свідчать дані біржі NASDAQ станом на 19:50 за київським часом. Попередній максимум зафіксовано 4 січня 2022 року на рівні $182,94 за папір.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Попит на папери зріс перед Всесвітньою конференцією розробників Apple (WWDC23). Очікується, що саме там компанія зможе презентувати свою гарнітуру змішаної реальності – одну з найзначніших новинок за останнє десятиліття.
  • Капіталізація Apple знову наблизилася до $3 трлн. Вище за цю позначку котирування вперше піднялися 3 січня 2022 року, проте тоді закінчити торговий день з капіталізацією понад $3 трлн компанії не вдалося. Втім Apple стала першою в історії компанією, чия ринкова вартість досягла цієї величини.

Контекст

Акції Apple зростали протягом 2023-го. Інвестори розглядали їх як притулок для капіталу в періоди економічного ризику або невизначеності з огляду на міцність їхнього балансу, програму повернення капіталу та стійкі потоки доходів, зазначає Bloomberg. Крім того, нещодавні результати виробника iPhone перевершили очікування завдяки відновленню продажів iPhone й зростанню бізнесу у сфері послуг.

У першому кварталі цього року виручка Apple знизилася на 3%, до $94,84 млрд. Чистий прибуток впав на 3,4% і склав $24,16 млрд проти $25,01 млрд роком раніше. Однак результати компанії виявилися кращими за прогнози. База активних пристроїв Apple за підсумками першого кварталу 2023 року перевищила 2 млрд штук.

Apple наразі – найбільша за ринковою вартістю публічна компанія, на частку якої припадає близько 7,5% ваги індексу S&P 500. Підйом акцій Apple відбувся після зльоту NVIDIA в 2023-му на тлі оптимізму щодо сфери застосування штучного інтелекту. Це на короткий час спричинило те, що капіталізація виробника чіпів перевищила $1 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні