Категорія
Новини
Дата

Акції китайського девелопера Evergrande зросли на 82% після того, як інший забудовник уникнув дефолту

Акції проблемного китайського забудовника Evergrande у середу, 6 вересня, зросли на 82%, ставши лідером в індексі Hang Seng, пише CNBC. Це відбулося на тлі позитиву на ринку – забудовнику Country Garden вдалося уникнути дефолту.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції компаній-забудовників Country Garden Holdings та Logan Group зросли на 26% та 28%.
  • Відповідно, індекс нерухомості Hang Seng Mainland додав 4%.
  • Девелопер Country Garden виплатив $22,5 млн у вигляді купонних виплат за облігаціями і тим самим уникнув дефолту.
  • Виплати мали бути здійснені в серпні, але компанія встигла зробити платежі за кілька годин до закінчення 30-денного пільгового періоду.

Контекст

У 2021 році величезна індустрія нерухомості Китаю зіткнулася з проблемами. Офіційний Пекін прагнув запобігти ризику появи «бульбашок». Для цього було вжито заходів проти зростання позик у забудовників (політика «трьох червоних ліній»), а також додано лімітів на іпотечне кредитування й максимальну орендну плату у великих містах. 

Обмеження кредитування призвело до істотного падіння кількості угод на ринку нерухомості. Зокрема, це спровокувало дефолт найбільшого китайського забудовника Evergrande, у портфоліо якого близько 1300 обʼєктів нерухомості в 280 містах Китаю.

Загальний обсяг заборгованості Evergrande – майже 2 трлн юанів (понад $300 млрд). Станом на середину 2021 року загальні активи компанії складали близько 2,2% від номінального ВВП Китаю (приблизно $323 млрд).

Також проблеми поширилися і на інших забудовників, які дедалі частіше стикаються з проблемами грошових потоків і невиплатою боргів.

Підрозділи девелопера China Evergrande New Energy Vehicle Group і Evergrande Property Services Group відновили торгівлю минулого місяця після 16-місячної зупинки.

Торгівля акціями була призупинена з 21 березня 2022 року, а відновилася після того, як компанія заявила, що виконала всі умови Гонконзької фондової біржі.

28 серпня, у перший день торгів після 17-місячної паузи, акції Evergrande в моменті упали на 87%, до 0,22 гонконзького долара (менше $0,03). Компанія, яка намагається погодити план реструктуризації боргу, втратила $2 млрд ринкової вартості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні