Категорія
Новини
Дата

Акції Meta й Amazon зросли майже на $280 млрд на тлі вищих квартальних прибутків, ніж очікувалося

Компанії Meta Platforms та Amazon.com повідомили про вищі, ніж очікувалося, прибутки у своїх квартальних звітах, що призвело до злету цін на їхні акції на премаркеті на $279 млрд, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Meta оприлюднила плани щодо зворотного викупу акцій на суму $50 млрд і оголосила про свої перші квартальні дивіденди, що є для інвесторів знаком того, що в неї є зайві гроші.
  • Генеральний директор Meta Марк Цукерберг, за даними Bloomberg, отримуватиме близько $700 млн на рік від перших в історії дивідендів компанії.
  • Amazon продемонстрував найкраще зростання онлайн-продажів з початку пандемії, чому сприяло скорочення часу доставки. Компанія, яка ініціювала найбільший в історії раунд корпоративних скорочень робочих місць, що розпочався у 2022 році і торкнувся близько 35 000 осіб минулого року, заявила, що буде скорочено ще більше посад у її компаніях Prime Video, студіях і компаніях, які займаються прямими трансляціями на Twitch.
  • У результаті акції Meta зросли на 17% на премаркеті перед відкриттям Нью-Йоркських бірж. Акції Amazon виросли аж на 7%.

Контекст

Протягом багатьох років Meta й Amazon реінвестували прибуток назад у компанії, сприяючи найму нових співробітників та освоєнню нових технологій і напрямів бізнесу. Ця стратегія стала очевиднішою після пандемії COVID-19, коли обидві компанії почали агресивно витрачати кошти. Чисельність персоналу Meta збільшилася на 30% у 2020 році та ще на 23% – у 2021-му, одночасно спрямовуючи всю компанію до масштабних інвестицій у технології доповненої та віртуальної реальності, що отримали назву метавсесвіту. 

Amazon зі свого боку подвоїла розмір своєї логістичної мережі, щоб задовольнити пандемічний попит, і збільшила свою робочу силу майже на 30% у 2022 році, перш ніж припинила наймати та будувати нові потужності.

Цукерберг оголосив 2023-й «роком ефективності», в якому він скоротив кількість робочих місць і витрати, щоб врятувати компанію від періоду млявого зростання та відреагувати на гнів інвесторів щодо його ставки на метавсесвіт. Минулого року компанія скоротила чисельність персоналу на 22%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні