Категорія
Новини
Дата

Американська AeroVironment планує локалізувати виробництво дронів-камікадзе Switchblade 600 в Україні

1 хв читання

Американська компанія AeroVironment підписала угоду з українською компанією щодо локалізації виробництва баражуючого боєприпасу Switchblade 600. Документ підписали на DFNC2: Міжнародний форум оборонних індустрій у Києві 1 жовтня, пише «Мілітарний».

Українські військові застосовують цю зброю для ураження цілей вартістю $20-25 млн, наприклад, систем ППО «Панцир» чи «С-300».

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Українську компанію, яка стала партнером AeroVironment не називають з міркувань безпеки.
  • Співпраця з українською компанію буде поетапною, сказав Брет Хаш, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу баражуючих ударних систем AeroVironment у коментарі виданню. «Все розпочнеться з дуже простої інтеграції. А потім з часом ми локалізуємо дедалі більше систем і вдосконалимо комплекс так, щоб він став кращим, ніж є сьогодні», – сказав він.
  • Договір має узгодити уряд США. На це може знадобитися близько 9 місяців. Про обсяги виробництва точної інформації немає. Брет Хаш зазначив, що це має бути кілька тисяч Switchblade 600 на рік.
  • Він зауважив, що українські військові використовують баражуючий боєприпас Switchblade 600 не так, як планувалося. Від початку ця зброя надавалася американським спецпризначенцям для ведення нерегулярних бойових дій та ураження рухомих цілей.
  • Українські ж військові застосовують цю зброю для ураження цілей вартістю $20-25 млн, наприклад, систем ППО «Панцир» чи «С-300».
Американська AeroVironment планує локалізувати виробництво дронів-камікадзе Switchblade 600 в Україні /Фото 1

Switchblade 600 від AeroVironment. Фото: стопкадр з відео

Контекст

Switchblade 600 – баражуючий боєприпас вагою 23 кг, який здатен знищувати цілі атакою «зверху». Час його перебування у повітрі – 40 хвилин, під час яких дрон може подолати 40 км, а також баражувати у повітрі.

У серпні цього року США розмістили велике замовлення на закупівлю Switchblade 600 вартістю близько $1 млрд. Про підписання відповідного контракту повідомило Міністерство оборони США. Укладений 5-річний контракт з компанією AeroVironment. Його мета – укомплектувати Збройні сили США системами Switchblade 600.

1 жовтня у Києві пройшов Міжнародний форум оборонних індустрій DFNC2. Організовували його Мінстратегпром, Міноборони та МЗС. Цього року учасниками форуму стали понад 750 людей із 30 країн світу. Захід об’єднав 168 іноземних та 115 українських оборонних компаній та асоціацій. Загалом на полях форуму відбулось близько 120 B2B зустрічей між учасниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд