Категорія
Новини
Дата

Apple очолила рейтинг найвпливовіших брендів світу. У десятці пʼять американських компаній

Американська компанія Apple очолила рейтинг «500 найвпливовіших брендів світу», від дослідницької компанії World Brand Lab. На другій сходинці в рейтингу Microsoft, третє місце у Google, яка торік очолювала список.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найбільше у рейтингу компаній із США, далі йдуть Франція, Японія, Китай і Велика Британія. Загалом компанії зі США представляють 198 із 500 найкращих брендів, зберігаючи вплив як глобальна супердержава брендів, йдеться у пресрелізі.
  • До першої «десятки» рейтингу потрапили пʼять американських компаній: Amazon; Walmart; McDonaldʼs; Coca-Cola і Tesla.
Apple очолила рейтинг найвпливовіших брендів світу. У десятці пʼять американських компаній /Фото 1

Контекст

World Brand Lab складає рейтинг найвпливовіших брендів світу з 2003 року, відстежуючи понад 80 000 брендів із 60 країн. Всього у рейтингу представлено 33 країни. Цього року World Brand Lab відстежувала понад 15 000 провідних брендів у всьому світі.

Рейтинг складено на основі оцінки глобального впливу бренду, який означає його здатність розвивати та захоплювати ринки і отримувати прибуток. До уваги беруться три ключові показники впливу бренду: частка ринку, лояльність до бренду та глобальне лідерство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні