Категорія
Новини
Дата

Apple перезапускає колонку HomePod і представить планшети для розумних будинків, конкуруючи з Amazon та Google

Apple Inc. працює над лінійкою пристроїв, щоб кинути виклик Amazon.com Inc. і Google на ринку smart-home, включаючи нові дисплеї та телевізійну приставку, пише Bloomberg. Також компанія оголосила про випуск нової версії розумної колонки HomePod.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нова HomePod продаватиметься за ціною $299, починаючи з 3 лютого, поряд з HomePod mini за $99. Подібно до динаміків Echo від Amazon.com Inc., власники керують HomePod своїм голосом і можуть використовувати його для відтворення музики, встановлення таймерів або надсилання повідомлень.
  • У новому продукті Apple акцентує увагу на функції розумного будинку і можливості використовувати пристрій для автоматизації повсякденних домашніх справ. Гаджет сумісний із продуктами, які можуть автоматично опускати жалюзі, перевіряти температуру та вологість у приміщенні та повідомляти домовласників у разі виявлення диму або чадного газу. 
  • Лінійка smart-home від Apple буде представлена і планшетним продуктом – по суті бюджетним iPad, який може керувати такими речами, як термостати й освітлення, показувати відео та обробляти чати FaceTime, кажуть джерела. Продукт можна буде закріпити на стіні або в іншому місці за допомогою магнітних застібок. Apple також обговорювала ідею створення великих дисплеїв для розумного будинку.
  • Amazon продає лінійку продуктів Echo Show із дисплеями, а Google пропонує свій Nest Hub і готує планшет Pixel з опціональною підставкою. Apple також обговорює створення домашніх підставок для своїх iPad.
  • Крім майбутніх інтелектуальних дисплеїв та нового динаміка, Apple працює над оновленням своєї телевізійної приставки.

Контекст

Технологічний гігант поступився більшою частиною цього ринку своїм конкурентам. Його поточні пристрої залишаються обмеженими у своїй функціональності, а служба голосового керування Siri від Apple відстає від Amazon Alexa та Google Assistant. Нові пристрої – поряд із майбутніми змінами в Siri – спрямовані на те, щоб змінити долю Apple.

Початковий HomePod був знятий з виробництва у 2021 році після низьких продажів, через ціну та обмежену функціональність. 

У межах свого прагнення до клієнтів smart-home Apple погодилася підтримувати новий протокол Matter, який дозволяє конкуруючим гаджетам працювати разом. Компанія також нещодавно переробила програму Home, що допомагає керувати своїми пристроями.

Днями компанія вирішила відкласти випуск легких окулярів доповненої реальності через технічні проблеми. Водночас Apple все ще планує представити свою першу гарнітуру змішаної реальності цього року. Гарнітура змішаної реальності від виробника iPhone має бути представлена на весняному заході цього року, пристрій коштуватиме близько $3000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні