Категорія
Новини
Дата

Apple відмовилася адаптувати iPhone 14 до російських мобільних мереж

1 хв читання

Компанія Apple залишила лінійку нових iPhone 14 в Росії без підтримки низки функцій, що покращують якість звʼязку, пише «Комерсант» з посиланням на мобільних операторів.

Ключові факти

  • Йдеться про технології передачі голосу по мережах стандарту LTE (VoLTE) та дзвінки через точки доступу Wi-Fi (VoWiFi), які або працюють некоректно, або не діють взагалі.
  • Тепер російським користувачам недоступна якісна передача голосу, а роздача інтернету зі смартфона на інші пристрої потребує окремого налаштування із самостійним введенням параметрів, зазначає видання.
  • Російські оператори та Apple не змогли узгодити питання сумісності iPhone. Через це в гаджетах тепер не передбачено файлів з налаштуваннями для кожної конкретної мережі під її індивідуальні особливості.
  • Факт проблеми підтвердили кремлівському агентству ТАСС у «Вимпелкомі», МТС, «Мегафоні» та Tele 2. У МТС повідомили, що активували VoLTE для iPhone 14, але впевненості у стабільній роботі в Росії немає.

Контекст

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Apple призупинила постачання техніки до Росії, а також відключила у країні фірмовий платіжний сервіс Apple Pay. 

На початку травня Мінпромторг вніс продукцію американської фірми до переліку іноземних товарів, дозволених до ввезення в країну за схемою паралельного імпорту, тобто без згоди правовласника.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні