Apple /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Apple наблизилася до $3 трлн на тлі технологічного буму та ажіотажу щодо ШІ

Apple Фото Getty Images

Компанія Apple Inc. знаходиться на межі того, щоб стати першою компанією, яка колись досягла ринкової вартості в $3 трлн, це слідує за невпинним ралі на 45% цього року, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виробник iPhone був на порозі того, щоб увійти в історію в пʼятницю, 30 червня, піднявшись на 0,6% до $190,80 на премаркеті, що призвело б до капіталізації трохи вище за $3 трлн і довело б зростання за рік до 46%. 
  • Завдяки зростанню акцій компанії з початку року її вартість зросла на понад $900 млрд.
  • «Причина, через яку Apple була попереду останні десять років, не в тому, що інвестори нерозважливі, а в тому, що вона реалізує бізнес-стратегію, яка працює, її план доходів працює, і її привʼязка до споживача стає тільки сильнішою»,– сказав Джонатан Кертіс, директор з управління портфелем Franklin Equity Group.
  • Він зазначив, що цілком очікувано, що Apple першою досягла цього рубежу.
  • Протягом 2023 року великі технологічні компанії зростали: індекс Nasdaq 100 зріс на 37%. Ажіотаж з приводу штучного інтелекту сприяв успіху великих техногігантів цього року, в той час як Apple також залишалася привабливою з огляду на її стійкі потоки доходів та величезну базу користувачів.
  • Нещодавні квартальні результати компанії показали відновлення бізнесу iPhone та зменшили побоювання щодо перспектив зростання.

Контекст

Хоча на початку 2022 року Apple ненадовго піднялася вище за рівень у $3 трлн доларів, вона не змогла закритися вище за цей рівень, і цей пік ознаменував початок низхідного тренду, який зійшов нанівець.

3 грудня 2022 року ринкова вартість акцій Apple Inc різко скоротилася, залишивши її нижче за $2 трлн вперше з березня 2021 року.

Акції Apple зростали протягом 2023-го. Інвестори розглядали їх як притулок для капіталу в періоди економічного ризику або невизначеності з огляду на міцність їхнього балансу, програму повернення капіталу та стійкі потоки доходів. Крім того, нещодавні результати виробника iPhone перевершили очікування завдяки відновленню продажів iPhone й зростанню бізнесу у сфері послуг.

5 червня акції Apple досягли нового історичного максимуму, вони зросли на 1,82%, до $184,27, свідчать дані біржі NASDAQ. Попередній максимум зафіксовано 4 січня 2022 року на рівні $182,94. Apple – найбільша за ринковою вартістю публічна компанія, на частку якої припадає близько 7,5% ваги індексу S&P 500. Підйом акцій Apple відбувся після зльоту NVIDIA в 2023-му на тлі оптимізму щодо сфери застосування штучного інтелекту. Це на короткий час спричинило те, що капіталізація виробника чипів перевищила $1 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні