Категорія
Новини
Дата

АРМА отримала пів сотні білоруських цистерн із дизпаливом, які були передбачені для російської армії

Прокуратура Києва передала до АРМА 50 вагонів-цистерн, які були ввезені на територію України з Білорусі напередодні війни та мали забезпечувати потреби російської армії у перші дні вторгнення, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними слідства, напередодні вторгнення, білоруські компанії уклали з українськими фірмами контракти на поставку з Білорусі дизельного палива у вагонах-цистернах. Це паливо призначалося для заправки військової техніки російської армії після її вторгнення через північні кордони.
  • 23 лютого вагони-цистерни перетнули українсько-білоруський кордон, а вже 26 лютого ешелон з паливом для колон російських військ, який прибув на залізничну станцію «Низківка», був знищений українською артилерією.
  • У квітні слідчі провели огляд місця події та вилучили придатні до використання цистерни в межах розпочатого кримінального провадження
  • Ухвалою Печерського районного суду Києва на це майно накладено арешт.

Контекст

Володимир Зеленський 10 березня підписав закон, який дозволяє націоналізувати все російське майно в Україні. Документ дозволяє примусово вилучати власність РФ та її резидентів без будь-якої компенсації її вартості.

Станом на початок квітня українські суди заарештували близько 17 800 залізничних вагонів, які належать підприємствам з Росії та Білорусі.

У червні Офіс генпрокурора повідомив про арешт 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн та товарно-матеріальних цінностей на суму 130 млн грн, які належать підприємствам РФ та Білорусі. Для збереження вказаного майна та його можливої конфіскації Офіс генпрокурора на підставі рішень Шевченківського районного суду Києва наклав арешт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні