Категорія
Новини
Дата

Україна арештувала 420 залізничних вагонів підприємств РФ і Білорусі з добривами і катанкою

Офіс генпрокурора повідомив про арешт 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн та товарно-матеріальних цінностей на суму 130 млн грн, які належать підприємствам РФ та Білорусі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Слідчі встановили, що службові особи російських та білоруських підприємств упродовж 2022 року ввезли на територію України залізничні вагони разом із товарами із порушенням митного законодавства.
  • Для збереження вказаного майна та його можливої конфіскації Офіс генпрокурора на підставі рішень Шевченківського районного суду Києва наклав арешт. 
  • Орієнтовна вартість майна становить понад 600 млн грн. Товарно-матеріальні цінності – добрива та металеві катанки на суму понад 130 млн грн – передані в управління АРМА.
  • Досудове розслідування здійснює Бюро економічної безпеки за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Контекст

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб РФ та РБ. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання документа нардепи повторно його ухвалили. Закон запроваджує новий вид санкцій – стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими така особа може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

На початок квітня українські суди заарештували близько 17 800 залізничних вагонів, які належать підприємствам з РФ та Білорусі. У травні суд заарештував і передав до управління АРМА 434 залізничних вагони російських компаній більш як на 300 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні