Категорія
Новини
Дата

Суд заарештував 434 російських вагони вартістю 300 млн грн. Отримані кошти підуть на потреби ЗСУ

Суд заарештував і передав до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) 434 залізничних вагони російських компаній. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Наразі 434 залізничні вагони вартістю понад 300 млн грн передано в управління до Агентства з розшуку та менеджменту активів з правом комерційного використання, володіння та розпорядження грошима», – повідомило МВС.
  • Отримані кошти від комерційного використання вагонів будуть використані на потреби ЗСУ.
  • Станом на початок квітня українські суди заарештували близько 17 800 залізничних вагонів, які належать підприємствам з Росії та Білорусі.

Контекст

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюється без жодного відшкодування.

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання акта нардепи повторно його ухвалили.

Закон запроваджує новий вид санкцій – стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими така особа може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні