АРМА шукає управителя для майна Альфа-Банку /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

АРМА шукає управителя для майна Альфа-Банку

Колаж Анна Наконечна

АРМА оголосило конкурс на управителя для об’єктів нерухомості у Києві, що належать на праві власності АТ «Альфа-Банк», йдеться у повідомленні пресслужби агентства.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що нерухомість була передана в управління АРМА на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва.
  • На конкурс з пошуку управителя виставили: нежитловий будинок по вул. Тургенєвська, 52/58 (загальною площею 2722,8 кв. м), нежитловий будинок по вул. Чорновола, 8Б (площею 3892,6 кв. м) та павільйон по вул. Софіївська, 5 (площею 321,9 кв. м).
  • Згідно із повідомленням, управляти цим майном зможе юрособа або фізична особа-підприємець, яка має досвід управління нерухомістю, необхідні ресурси та запропонує найбільш вигідні цінові умови.
  • Майбутній управитель зобов’язаний зберігати нерухомість та сплачувати частину отриманих доходів до державного бюджету.
  • Прийом документів від учасників конкурсу триває до 16:00 3 липня.

Контекст

У лютому минулого року ЄС застосував санкції до російських акціонерів Альфа-Банку Михайла Фрідмана та Петра Авена. Їм належало 32,86% та 12,4% акцій відповідно, за даними НБУ на 1 січня 2022 року. 2 березня НБУ позбавив їх права голосу в банку та 21 квітня погодив Сімеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій передано право голосу підсанкційних акціонерів. 

У жовтні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон про виведення з ринку системно важливих банків під час воєнного стану. Як писав Forbes, першим за цим законом може бути націоналізовано Альфа-Банк. Однак для цього поки що немає підстав, оскільки націоналізації має передувати визнання банку неплатоспроможним. Про це на початку грудня минулого року розповіли співрозмовники Forbes в одній із фінансових держструктур, що опікуватиметься націоналізацією, та посадовець, дотичний до Офісу президента.

На початку лютого повідомлялося, що НБУ готує законодавчі зміни, які дозволять націоналізувати Sense Bank, номінальними власниками якого залишаються російські бізнесмени Михайло Фрідман і Петро Авен. Відповідне доручення дав голова НБУ Андрій Пишний.

13 березня голова фінансового комітету Данило Гетманцев заявив, що до Верховної Ради буде поданий законопроєкт про вдосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану. Законодавчі зміни дозволять націоналізувати Sense Bank.

Польська Grupa Polsat Plus цікавиться українським Sense Bank. Потенційна угода ускладнюється санкціями проти власників колишньої «Альфи» та бажанням держави націоналізувати банк. Чим займається можливий інвестор у Польщі та чи є в нього шанси придбати банк в Україні, читайте тут.

29 травня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9107-1, який дозволить націоналізувати Sense Bank (колишній Альфа-Банк Україна) російських бізнесменів Михайла Фрідмана та Петра Авена. Тепер законопроєкт має підписати президент Володимир Зеленський, після чого НБУ зможе запустити процедуру націоналізації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні