Категорія
Новини
Дата

Атака на «Київстар» не вплинула на роботу медичного сервісу Helsi, але компанія посилює кібербезпеку

Медичний сервіс Helsi не постраждав від кібератаки на мобільного оператора «Київстар», якому належить 69,9% компанії. Про це Forbes повідомив CEO Helsi Євген Донець. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • «Команда Helsi працює без змін. Доступ до всіх сервісів та систем надається у звичному для користувачів режимі, наразі ми не отримали жодних звернень ні від лікарів, ні від пацієнтів», – каже Донець.
  • Попри це, команда сервісу посилює рівень кібербезпеки. Передусім був посилений контроль трафіку, управління та моніторинг доступів користувачів, розповідає Донець. «Ситуація вимагає надзвичайної готовності та реагування на зміни у реальному часі», – каже він.
  • Керівництво «Київстару» не виходило на зв’язок із топменеджментом Helsi. «Ми, як і всі, спостерігаємо за цим і чекаємо деталі», – додає Донець.

Контекст 

Зранку, 12 грудня 2023-го, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Причина технічного збою – хакерська атака, повідомила Forbes пресслужба компанії. 

Терміни відновлення сервісів «Київстару» після масштабного збою поки що остаточно не зрозумілі, сказав президент компанії Олександр Комаров. 

Згодом Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку «Київстар», йдеться у повідомленні відомства. Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби. 

Деталі про причини збою в мережі «Київстар» – у редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні