«Ашан» у Росії постачав товари військовим під виглядом гумдопомоги /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Допомога армії РФ. «Auchan Україна» відреагував на скандал із російським підрозділом компанії

«Ашан» у Росії постачав товари військовим під виглядом гумдопомоги Фото Getty Images

«Auchan Україна» звернувся за поясненнями до офісу у Франції після інформації у ЗМІ щодо постачання «Ашаном» у Росії товарів військовим під виглядом гуманітарної допомоги, повідомила компанія.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми шоковані інформацією, яка була опублікована в журналістському розслідуванні щодо допомоги армії країни-агресорки», – сказано у повідомленні.
  • «Auchan Україна» терміново звернувсь до офісу у Франції, де цю інформацію спростовують. «Ми очікуємо на офіційну комунікацію», – додали у компанії.

Контекст

На російський ринок припадає 10% світових продажів Auchan – це €3,2 млрд виторгу. Компанія має в РФ 231 магазин. Гендиректор Auchan Ів Клод раніше заявив, що мережа продовжить роботу в РФ, оскільки «діє в інтересах цивільного населення».

У березні керівництво дочірньої компанії «Auchan Україна» та її працівники закликали головний офіс у Франції до кардинальних рішень. Після початку вторгнення російський ринок покинуло чимало західних корпорацій, проте французький ритейлер Auchan продовжує оперувати на ринку окупанта і на цей момент не повідомляє про вихід із нього.

Розслідування The Insider спільно із Le Monde та Bellingcat показало, що російський «Ашан» від початку повномасштабного вторгнення постачав товари для російських військових на окупованих територіях України. Постачання військовим позиціонувалося як «гуманітарна допомога». У пресслужбі французького «Ашана» все спростовують і кажуть, що компанія «поза політикою».

Так звана гуманітарна допомога складалася як із товарів зі складів «Ашана», так і товарів, зібраних волонтерами на території магазинів мережі у різних регіонах РФ. У деяких регіонах поставки організовувалися за безпосередньої взаємодії з місцевими органами влади. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні