Категорія
Новини
Дата

Азербайджан і Вірменія домовилися про чергове перемирʼя

Азербайджан та Вірменія за посередництва РФ домовилися про чергове перемирʼя, відповідна заява опублікована на сайті МЗС Росії. Напередодні на азербайджансько-вірменському кордоні почалося військове протистояння – сторони звинуватили одна одну у провокаціях.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- «Розраховуємо, що досягнута в результаті російського посередництва домовленість про припинення вогню з 09:00 за московським часом 13 вересня цього року буде виконуватись у повному обсязі», – йдеться у заяві.

- РФ закликала обидві країни вирішувати конфлікт дипломатичним шляхом, зокрема щодо визначення кордонів.

Контекст

У ніч проти вівторка Вірменія заявила про обстріл прикордонних населених пунктів з боку Азербайджану. Єреван вирішив звернутися до Росії, Організації договору колективної безпеки та ООН із вимогою вжити заходів.

Водночас міністерство оборони Азербайджану спростувало твердження вірменської сторони про нібито обстріли цивільного населення, назвавши це дезінформацією. Пізніше там назвали «маячнею» повідомлення вірменських ЗМІ про нібито вторгнення на територію Вірменії.

За словами премʼєр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна, під час нічних обстрілів із боку Азербайджану загинули 49 людей. Він каже, що азербайджанська сторона хоче представити це як відповідь на провокації.

Між сторонами вже понад 30 років триває конфлікт у звʼязку із захопленням Вірменією території невизнаного Нагірного Карабаху, який вважається частиною Азербайджану за міжнародним правом.

Останній виток напруженості між Азербайджаном і Вірменією відбувся минулого місяця, коли сторони звинуватили одна одну в обстрілах у невизнаному Нагірному Карабаху. У результаті Баку пізніше отримало контроль над містом Лачин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні