Категорія
Новини
Дата

Азійські ринки майже відновились після рекордного обвалу, акції на Волл-стріт різко зросли

2 хв читання

Азійські ринки відновили позиції у пʼятницю, 9 серпня, спираючись на динаміку нічного стрибка на Волл-стріт, де акції продемонстрували найсильніший денний приріст із листопада 2022 року, пише Financial Times. Позитивні дані щодо зайнятості в США принесли полегшення інвесторам, допомагаючи розвіяти побоювання з приводу уповільнення економіки.

На початку тижня фондові біржі в усьому світі спіткав один із найбільших обвалів за останні кілька років. Інвестори влаштували розпродаж акцій через побоювання рецесії в США.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Зниження кількості заявок на допомогу з безробіття в США допомогло заспокоїти побоювання щодо неминучого уповільнення економіки, що привело до помірного відновлення в Азії. 
  • Японські індекси зросли на 1%, південнокорейський індекс Kospi піднявся на 1,5%, гонконгський Hang Seng зріс на 2% в пʼятницю вранці, а тайванський TWSE виріс на 3% на тлі ралі азійських акцій напівпровідникових компаній на чолі з виробником мікросхем TSMC.
  • У четвер американські акції продемонстрували найсильніше денне зростання з листопада 2022 року.
  • Тривоги щодо економіки США залишаються переважним чинником настроїв, кажуть трейдери. Тижнем раніше негативніший звіт про зайнятість підігрів страхи рецесії та допоміг спровокувати масовий, рекордний розпродаж у Токіо, в понеділок він стер 12% основних японських фондових індексів.
  • Індекси Topix і Nikkei 225 зросли приблизно на 1% у пʼятницю. Єна, чиє швидке зростання відіграло центральну роль у краху акцій Токіо в понеділок після підвищення ставки Банку Японії, продовжувала торгуватися на рівні близько 147 єн відносно долара.
  • У четвер бенчмарк S&P 500 виріс на 2,3%, завершивши свій найкращий день майже за 21 місяць, тоді як технологічний Nasdaq Composite додав 2,9% – найбільшого денного приросту з лютого. Ралі допомогло відіграти частину втрат, завданих внаслідок різкого розпродажу цього тижня.

Контекст

Зростання відбулося після публікації даних, що показують, що кількість нових заявок на допомогу по безробіттю в США, що розглядаються як опосередкований показник скорочень робочих місць, впала до найнижчого рівня за місяць.

Дані Міністерства праці США в четвер показали, що за тиждень, що закінчився 3 серпня, кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в штатах становила 233 000 з урахуванням сезонного коригування, що нижче прогнозів економістів в 240 000.

На противагу цьому звіт про зайнятість у США минулого тижня показав, що в липні в найбільшій економіці світу було створено всього 114 000 робочих місць, що набагато менше консенсус-прогнозу в 175 000. 

Це призвело до різкого зниження цін на акції під час волатильних торгів 2 та 5 серпня та спровокувало різке зростання державних облігацій, оскільки інвестори збільшили свої ставки на те, що Федеральній резервній системі доведеться найближчим часом знизити відсоткові ставки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд