Категорія
Новини
Дата

Банки почали видавати безвідсоткові кредити для населення на придбання енергообладнання

1 хв читання

Українські банки видали перші пільгові кредити для громадян у межах державної програми безвідсоткового кредитування фізичних осіб – власників домогосподарств на придбання енергетичного обладнання, повідомляє Мінекономіки.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У рамках програми безвідсоткового кредитування українці можуть купити і встановити у власних домогосподарствах сонячні панелі з системами накопичення енергії чи вітрові установки за кредитні кошти. 
  • Процентна ставка буде на рівні 0%, покриття відсотків повністю бере на себе держава. 
  • В Ощадбанку перший пільговий кредит на 250 000 грн видали мешканцю Ніжина (Чернігівської області). 
  • «Глобус Банк» видав перший кредит на придбання сонячної станції потужністю 5,6 кВт пенсіонерці із Вінниці. Вона отримала 315 000 грн під 0% з терміном погашення 10 років. Сонячну станцію та обладнання для накопичення енергії встановлять в її приватному будинку. 

Контекст

Кабінет Міністрів розробив і частково запустив програми для бізнесу та населення, які стимулюватимуть до енергетичної стійкості. Із 20 липня в Україні запрацювала урядова програма пільгового кредитування для приватних домогосподарств. Власники будинків можуть отримати фінансування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Постанова уряду передбачає, що держава повністю компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту може складати до 480 000 грн на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання. 

Також з 20 липня з’явилась можливість для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) скористатись програмою державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» і купити та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання. Умови кредитування наступні — сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд