Категорія
Новини
Дата

БЕБ підозрює виробника молочної продукції «Волошкове поле» в ухиленні від сплати податків

Бюро економічної безпеки заявило про викриття схеми ухилення від сплати 42,4 млн грн податків сільськогосподарським товариством, що належить народному депутату VII скликання, власнику низки відомих торгових марок молочної продукції. За даними джерел «Інтерфакс-Україна», йдеться про виробника молочної продукції «Волошкове поле». В компанії наголосили, що потрібно дочекатися рішення суду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За результатами обшуків за чотирма адресами в адміністративних та офісних будівлях підприємства, в тому числі на Кіровоградщині, вилучено документи, які використовувалися при вчиненні кримінального правопорушення, й готівка в сумі понад 7,8 млн грн.
  • Детективи БЕБ встановили, що службові особи згаданого товариства, протягом 2021 року завищили податковий кредит у деклараціях із податку на додану вартість. Це підприємство документально оформлювало фінансово-господарські операції з закупівлі зернових культур у суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності».
  • Слідство заявляє, що використання такої схеми призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів у розмірі 42,4 млн грн.
  • Досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора.
  • У БЕБ не називають підприємство та прізвище депутата. За даними джерел «Інтерфакс-Україна» у правоохоронних органах, йдеться про екснардепів Верховної Ради VII скликання Олександра Табалова та його сина Андрія Табалова, а також їхнє ПрАТ «Юрія» (Черкаси), у якому кожен із власників володіє по 41,72% статутного капіталу.
  • Доповнено. В ПрАТ «Юрія» повідомили, що компанія мала господарські відносини з сільськогосподарськими підприємствами, які, на думку слідства, мають ознаки фіктивності. Однак, станом на 22.02.23 рішення суду, що підтверджує думку слідства, відсутнє. «Під час проведення обшуку, співробітники БЕБ України поводились зухвало, здійснювали відео та фото зйомку на особисті мобільні телефони. В порушення регулятивної частини Ухвали про дозвіл на обшук співробітники БЕБ України здійснили обшук особистого автомобіля та вилучили власні кошти особи, яка має всі документи про легальне походження цих коштів. Зазначене майно вилучено незаконно, оскільки не входить до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку та не відноситься до предметів, які вилучені законом з обігу. На даний час дії слідчих оскаржуються у суді», — йдеться у коментарі компанії.

Контекст

ПрАТ «Юрія» – правонаступник Черкаського міськмолокозаводу з проєктною потужністю 25 т переробки сировини на день. Підприємство є виробником молочної продукції під ТМ «Волошкове поле», входить до десятки найбільших українських виробників молока.

До складу підприємства входять дочірні підприємства «Юрія-2» – мережа фірмових магазинів і кіосків у Черкасах – та «Юрія-транс» – автотранспортне підприємство, яке доставляє сировину й матеріали на переробку, продукцію у торгові точки, а також надає інші транспортні послуги. Сировинною зоною підприємства є Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Київська та Вінницька області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні