Категорія
Новини
Дата

Бернар Арно втратив $20 млрд статків від початку року. Це найбільше падіння серед мільярдерів

1 хв читання

Статки французького бізнесмена Бернара Арно цього року скоротилися більше, ніж у будь-кого іншого учасника індексу мільярдерів Bloomberg, оскільки попит на предмети розкоші продовжує падати. Статки засновника конгломерату Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) зменшились на $20 млрд цього року до $187 млрд.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Тим часом, статки найбагатшої людини у світі Ілона Маска постраждали від сильного одноденного падіння, хоча вони все ще виросли на 5% за рік. 
  • 24 липня статки співзасновника Tesla Inc. впали на $21,7 млрд після того, як виробник електромобілів повідомив про невтішні квартальні результати, що спонукало кількох аналітиків знизити свої цінові орієнтири і відправити його акції на 12% вниз, що є найбільшим падінням майже за чотири роки.
  • Одноденний спад Маска став пʼятим за величиною ринковим падінням за 12-річну історію індексу Bloomberg, скоротивши його статки до $240,5 млрд. Навіть з урахуванням спаду він, як і раніше, випереджає Джеффа Безоса з Amazon.com Inc., що посідає друге місце, приблизно на $37 млрд.
  • 75-річний Арно скотився на 3-е місце з того моменту, як він був найбагатшою людиною у світі минулого місяця, і досяг цієї позиції після пандемії, коли глобальний попит на предмети розкоші різко зріс. 
Бернар Арно втратив $20 млрд статків від початку року. Це найбільше падіння серед мільярдерів /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

Контекст

Зниження статків Арно повʼязане з економічним благополуччям Китаю, ринку, на який тривалий час спиралася уся luxury-індустрія. Продажі LVMH в регіоні, що включає Китай, впали на 14% в останньому кварталі, що стало розчаруванням для групи, яка досі була однією з найстійкіших. 

Ознаки того, що ситуація для luxury-сегменту погіршується також надійшли від Burberry Group Plc та власника ювелірного бренду Cartier Richemont, контрольованого південноафриканським мільярдером Йоганном Рупертом.

Французький конкурент Kering SA, заснований Франсуа Піно попередив, що його прибуток може впасти приблизно на 30% у другій половині року. Люксова фірма, якою керує син мільярдера, щосили намагається оздоровити свій найбільший бренд Gucci, оскільки його статки скоротилися вдвічі за останні три роки.

Для Арно спад збігся із призначенням його пʼятьох дітей на ключові посади в LVMH та серією угод через приватну інвестиційну компанію L Catterton, яку підтримує група.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд