Виробник люксових товарів LVMH торік збільшив чистий прибуток на 8%, до рекордних €15,2 млрд /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Виробник люксових товарів LVMH торік збільшив чистий прибуток на 8%, до рекордних €15,2 млрд

Shutterstock

У 2023 році найбільший світовий виробник лакшері-товарів LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) збільшив чистий прибуток на 8%, до €15,2 млрд, як порівняти з €14,1 млрд у 2022 році, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дохід компанії торік зріс на 9%, до €86,2 млрд, проти €79,2 млрд попереднього року.
  • Органічне зростання доходу минулого року становило 13%. Усі бізнеси групи повідомили про сильне органічне зростання виторгу, за винятком сегмента вин та спиртних напоїв. У Європі, Японії та інших країнах Азії темпи підвищення виторгу були двозначними, сказано у повідомленні.
  • Реалізація алкогольних напоїв компанії впала на 7%, становивши €6,6 млрд.
  • Дохід LVMH у сегменті модного одягу та виробів зі шкіри збільшився на 9%, до €42,17 млрд. 
  • Дохід мережевих роздрібних магазинів підвищився на 20%, до €17,9 млрд. Продаж годинників і прикрас збільшився на 3% і досяг €10,9 млрд. Дохід у сегменті парфумерії та косметики зріс на 7%, до €8,3 млрд.
  • Компанія повідомила, що покладає великі надії на 2024 рік «завдяки партнерству з Олімпійськими та Паралімпійськими іграми 2024 року в Парижі».
  • Станом на 26 січня засновник і головний виконавчий директор компанії Бернар Арно знову очолює рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes. Його статки оцінюються у $206,6 млрд. Таким чином він виборов цей титул у Ілона Маска, який є очільником Tesla, SpaceX та Twitter (Х). Статки Маска – $204,2 млрд. Напередодні акції Tesla упали більш ніж на 12%.
Виробник люксових товарів LVMH торік збільшив чистий прибуток на 8%, до рекордних €15,2 млрд /Фото 1

Фото: Forbes

Контекст

Бернар Арно – засновник і головний виконавчий директор LVMH, французької компанії, до якої входять такі модні люксові бренди, як Louis Vuitton і Moet & Chandon. 

Наприкінці 2022 року Арно вже встиг побувати найбагатшою людиною на планеті, обігнавши Маска в той час, коли акції технологічних компаній зазнавали труднощів в умовах високої інфляції. Згідно зі звітом за 2022 рік, сумарний виторг LVMH сягнув €79 млрд, що на 23% більше, ніж у 2021-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні