Категорія
Новини
Дата

Безкоштовний офіс та менторство на три місяці. У Києві оголосили конкурс для релокованого бізнесу

Малий та середній бізнес, який релокувався до Києва, має змогу отримати офісний простір для розвитку своєї справи та професійне бізнес-менторство в рамках проєкту «РЕ:старт. Безпечний простір для вашого бізнесу»

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Конкурс оголосили департамент бізнес-освіти Київської школи економіки KSE Graduate Business School та мережа столичних бізнес-центрів Forum Group.
  • Ціль проєкту – підтримка малого та середнього українського бізнесу, що опинився на межі закриття через фізичне розміщення в окупованих/деокупованих/постраждалих внаслідок воєнних дій територіях. 
  • Для таких компаній Forum Group надасть офісні приміщення у Києві у безкоштовне користування на період у три місяці. Компанії зможуть претендувати на приміщення площею 20, 30 та 120 кв.м у одному із бізнес-центрів Києва.  
  • KSE Graduate Business School допоможе відібрати long-лист з 20-30 претендентів, з якими проведе бізнес-консультації. Під час глибинної консультації експерти допоможуть оцінити стан бізнесу та нададуть поради щодо доцільності переміщення й адаптації бізнес-моделі до нових умов.
  • Взяти участь у проекті може малий та середній бізнес, який: релокувався до Києва з небезпечних територій; тільки зважує рішення про релокацію у безпечні місця; знаходиться у Києві та потребує ресурс для відновлення своєї діяльності.
  • Заповнити анкету на участь у проєкті можна за посиланням. Прийом заявок триватиме до 25 липня. У результаті буде обрано три компанії, які отримають офіси для розвитку свого бізнесу.

Контекст

За підрахунками бізнес-школи, понад 60% українських компаній заморозили капітальні або щонайменше неключові проєкти, тобто – втратили у розвитку. В умовах війни KSE GBS націлена на проєкти, що можуть підтримати економіку. «Наша мета – не тільки допомогти малому та мікробізнесу втримати існуючі позиції, але й повернутись хоча б до довоєнного стануʼ, – зазначає Валентина Сахно, виконуюча обов’язки керівника KSE Graduate Business School.

З 24 лютого МСБ скоротив 20% персоналу. За підрахунками Advanter Group, це 1,07 млн співробітників. Частка співробітників, яких відправлено у відпустку, – 20%. Частка персоналу з тих, що працюють на поточний момент на умовах скорочення зарплати, – 27%.

Загальні потреби МСБ у фінансуванні $73 млрд. 41% підприємств вважають пошук фінансування пріоритетом.

Основними проблемами для відновлення МСБ називає відсутність достатньої кількості платоспроможних клієнтів на внутрішньому ринку (62%), непрогнозованість розвитку ситуації в Україні та на внутрішньому ринку (48%), відсутність достатнього капіталу (43%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні