Категорія
Новини
Дата

Боєприпаси для HIMARS та ⁠артилерійські снаряди. Міноборони озвучило деталі пакету військової допомоги США на $300 млн

США у новому пакеті військової допомоги, який було оголошено 12 березня, нададуть Україні додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, зенітні ракети Stinger, а також засоби для технічного обслуговування, повідомило Міністерство оборони України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

До нового пакету військової допомоги від США, зокрема, входять:

  • ⁠зенітні ракети Stinger
  • ⁠додаткові боєприпаси для HIMARS
  • ⁠артилерійські снаряди 155мм калібру
  • ⁠артилерійські снаряди 105мм калібру
  • протитанкові гранатомети АТ-4
  • додаткові боєприпаси для стрілецької зброї
  • ⁠боєприпаси для підриву перешкод
  • запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання

«Я вдячний американському народу та Міністру оборони США Ллойду Остіну особисто за непохитну підтримку», – повідомив Міністр оборони Рустем Умєров.

Контекст

12 березня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Це перший такий крок за кілька місяців, оскільки республіканці у Конгресі блокують виділення фінансування для Києва. 

Наприкінці грудня США оголосили про фінальний пакет озброєнь та техніки для України у 2023 році. Пакет на $250 млн включав боєприпаси ППО, інші компоненти систем ППО, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, протитанкові боєприпаси та понад 15 млн патронів.

4 лютого 2024 року сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на $118 млрд, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Однак 7 лютого Сенат не підтримав двопартійну угоду.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж Байден зможе його підписати. Проте спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що наразі не планує ставити документ на голосування, Байден заявив, що це «на руку Путіну».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні