Категорія
Новини
Дата

Binance купить збанкрутілого криптоброкера Voyager за $1 млрд

1 хв читання

Збанкрутілий криптокредитор Voyager Digital отримав початкове схвалення суду на продаж своїх активів криптобіржі Binance за $1 млрд, пише Reuters.

Ключові факти

  • Суддя у справах про банкрутство Майкл Уайлс дозволив Voyager укласти угоду з Binance про купівлю активів та запросити голоси кредиторів під час продажу.
  • Для того, щоб така угода пройшла, необхідна перевірка її в Комітеті США з іноземних інвестицій (CFIUS), який перевіряє іноземні інвестиції в американські компанії щодо ризиків національної безпеки країни.
  • CFIUS заявив у судовому позові від 30 грудня, що така перевірка «може вплинути на здатність сторін завершити транзакції, терміни та відповідні умови».
  • Передача активів кредитора криптобіржі Binance US включає грошовий платіж у розмірі $20 млн та угоду про переведення клієнтів Voyager на криптобіржу Binance US. Після цього клієнти зможуть знімати гроші, починаючи з липня.
  • За оцінками Voyager, продаж дозволить клієнтам повернути 51% вартості їх депозитів на момент подання заяви про банкрутство Voyager. Однак у разі блокування транзакції з боку CFIUS, Voyager буде змушений повернути клієнтам криптовалюту, що є у нього, що призведе до зниження виплат.

Контекст

Сама платформа Binance належить Чанпен Чжао, громадянину Канади китайського походження, і в неї немає постійної штаб-квартири. Компанія була обʼєктом розслідування щодо відмивання грошей з боку прокуратури США. Binance US, що базується в Пало-Альто, штат Каліфорнія, заявила, що її американська біржа є повністю незалежною від основної платформи Binance.

Крім CFIUS, проти продажу Voyager також виступили Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) та державні регулятори цінних паперів. Voyager подала заяву про банкрутство у липні, через кілька місяців після краху Terra USD та Luna, який викликав шок у сфері криптовалют.

У листопаді CEO Binance Чанпен Чжао підтвердив, що американська філія компанії візьме участь у новому аукціоні з викупу активів кредитора Voyager.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні