Категорія
Новини
Дата

Binance купить збанкрутілого криптоброкера Voyager за $1 млрд

Збанкрутілий криптокредитор Voyager Digital отримав початкове схвалення суду на продаж своїх активів криптобіржі Binance за $1 млрд, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Суддя у справах про банкрутство Майкл Уайлс дозволив Voyager укласти угоду з Binance про купівлю активів та запросити голоси кредиторів під час продажу.
  • Для того, щоб така угода пройшла, необхідна перевірка її в Комітеті США з іноземних інвестицій (CFIUS), який перевіряє іноземні інвестиції в американські компанії щодо ризиків національної безпеки країни.
  • CFIUS заявив у судовому позові від 30 грудня, що така перевірка «може вплинути на здатність сторін завершити транзакції, терміни та відповідні умови».
  • Передача активів кредитора криптобіржі Binance US включає грошовий платіж у розмірі $20 млн та угоду про переведення клієнтів Voyager на криптобіржу Binance US. Після цього клієнти зможуть знімати гроші, починаючи з липня.
  • За оцінками Voyager, продаж дозволить клієнтам повернути 51% вартості їх депозитів на момент подання заяви про банкрутство Voyager. Однак у разі блокування транзакції з боку CFIUS, Voyager буде змушений повернути клієнтам криптовалюту, що є у нього, що призведе до зниження виплат.

Контекст

Сама платформа Binance належить Чанпен Чжао, громадянину Канади китайського походження, і в неї немає постійної штаб-квартири. Компанія була обʼєктом розслідування щодо відмивання грошей з боку прокуратури США. Binance US, що базується в Пало-Альто, штат Каліфорнія, заявила, що її американська біржа є повністю незалежною від основної платформи Binance.

Крім CFIUS, проти продажу Voyager також виступили Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) та державні регулятори цінних паперів. Voyager подала заяву про банкрутство у липні, через кілька місяців після краху Terra USD та Luna, який викликав шок у сфері криптовалют.

У листопаді CEO Binance Чанпен Чжао підтвердив, що американська філія компанії візьме участь у новому аукціоні з викупу активів кредитора Voyager.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні