Категорія
Новини
Дата

Binance прокоментувала звинувачення в роботі з Іраном

Криптобіржа Binance справді опрацьовувала транзакції, повʼязані з Іраном та місцевою біржею Nobitex, однак згодом заблокувала усі схожі операції, щойно виявила їх. Про це в інтервʼю Forbes розповів керівник глобальної команди із санкцій Binance Чагрі Пойраз.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • На початку листопада агентство Reuters повідомило, що з 2018 року, попри санкції США та відключення Ірану від глобальної фінансової системи, Binance опрацювала іранських транзакцій на $8 млрд.
  • За словами Пойраза, ця історія «справді була», однак Binance ідентифікувала проблему та одразу ж зупинила всі повʼязані угоди. «Тобто на тому етапі ми виявили та закрили ці схеми», – сказав топменеджер біржі.
  • «Найбільш важлива річ, яку оминуло увагою Reuters, – це те, що у криптоіндустрії ти не можеш контролювати всіх вхідних транзакцій, – зазначив Пойраз. – Що можливо, то це виявити певні «кластери» схожих операцій та проаналізувати їх щодо прозорості».
  • Він додав, що Binance не може гарантувати, що ті самі кошти не почнуть рухатися за інших треком. «Коротка відповідь – на жаль, ні. Тож наше завдання – постійно шукати такі речі та позбуватися їх», – прокоментував топменеджер. 

Контекст:

Дані Reuters з’явилися на фоні розслідування Мінʼюсту США проти Binance. Напередодні, у липні 2022-го, Reuters опублікувало інше розслідування зі свідченнями, що найбільша криптобіржа світу продовжує обслуговувати криптотрейдерів у Ірані.

Коментуючи останню статтю агентства, представники Binance наголосили, що громадянам Ірану заборонено відкривати акаунт або вести торгову активність. «Ми постійно оновлюємо процеси та технології, коли дізнаємося про нові та потенційні ризики. Ці зусилля, включно з моніторингом транзакцій у режимі реального часу в координації із зовнішніми постачальниками, у період із червня 2021 року по листопад 2022 року експоненціально зменшили вплив Binance на пов’язані з Іраном організації», – йдеться в коментарі.

У серпні Binance оголосила, що її клієнти більше не зможуть відкривати облікові записи та користуватися послугами біржі без ідентифікації. Але з серпня по листопад, за даними Chainalysis, Binance опрацювала майже $1,05 млрд угод безпосередньо з Nobitex та іншими іранськими біржами. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні