Категорія
Новини
Дата

Бізнес у Німеччині готовий швидше залучати до роботи біженців. 200 000 українців вже пройшли інтеграційний курс

Німецькі бізнес-асоціації, профспілки та органи влади готові підтримати швидшу інтеграцію біженців на ринку праці. Про це сказав 20 листопада міністр праці ФРН Губертус Гайль. Наразі в Німеччині перебуває 200 000 українських біженців, які пройшли інтеграційний курс, пише DW.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Гайль наголосив, що залучати людей до роботи потрібно швидше, ніж раніше. За його словами, йдеться про потенційні 400 000 осіб на ринку праці, які мають базові знання німецької мови. 
  • Він уточнив, що близько 200 000 з них – це біженці з України, які пройшли інтеграційний курс або збираються це зробити.
  • Працевлаштування біженців має стати пріоритетом, вважає виконавчий директор німецької асоціації роботодавців (BDA) Штеффен Кампетер. 
  • За його словами, будь-які можливості працевлаштування є кращими, ніж залишатися на соціальній допомозі.

Контекст

У жовтні повідомлялося, що Німеччина намагається прискорити інтеграцію десятків тисяч українських біженців на свій ринок праці. Уряд 18 жовтня запропонував компаніям послабити вимоги до знання німецької мови та забезпечити додаткове навчання.

З моменту повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року понад 1 млн українців рятувалися від війни в Німеччині.

За даними німецького уряду, у липні в країні було близько 196 600 працюючих громадян України, з яких 154 600 були працевлаштовані за умови сплати соціальних внесків, а 42 000 – малооплачувані або працювали неповний робочий день. На вересень у Німеччині знаходилося 205 970 безробітних українців.

Близько 6 млн українців досі перебувають за кордоном через російське вторгнення. Залишитися там назовсім можуть від 1,3 млн до 3,3 млн залежно від оптимістичного чи песимістичного сценарію. Про це йдеться в дослідженні Центру економічної стратегії (ЦЕС), яке ґрунтується на даних двох хвиль соціологічних опитувань, проведених дослідницькою агенцією Info Sapiens у листопаді–грудні 2022-го та квітні–травні 2023 року.

Неповернення українців суттєво впливатиме на українську економіку, яка може втрачати від 2,7% до 6,9% ВВП щорічно, зазначають автори звіту. Більшість вимушених переселенців знайшли місце у Польщі та Німеччині. Поїхали з України здебільшого жінки у віці 35–49 років та діти. Хто ці люди і чи планують вони повертатися, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні