Категорія
Новини
Дата

Бізнесменові Кауфману та його бізнес-партнеру Грановському повідомили про підозру

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру учасникам злочинної організації, яка тримала під контролем чиновників Одеської міськради, повідомляє САП. Ймовірно, ідеться про одеських бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Грановського, яких 5 грудня затримало НАБУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дії бізнесменів, яких слідство вважає організаторами злочинної схеми, кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 369 КК (неправомірна вигода посадовій особі) України, довіреній особі інкриміновано ч. 2 ст. 255 та ч. 3 ст. 369 КК України.
  • Правоохоронці встановили, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку. 
  • «Фактично вони тримали під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджували основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради», – кажуть у САП. Для цього особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень.
  • Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та встановлення всіх учасників злочинної організації.

Контекст

5 грудня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі, повідомляє НАБУ. За інформацією джерел ZN.UA, серед затриманих – одеський бізнесмен Борис Кауфман і Олександр Грановський, його багаторічний партнер.

Кауфман володіє інвесткомпанією Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»), медіаактиви та інвестиційні проєкти. Також він є співвласником найбільшої української дистрибʼюторської компанії TEDIS Ukraine. У 2013 році Vertex United купила в медіахолдингу Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус».

Кауфман і Грановський є бізнес-партнерами. Вони керують кількома готелями через Vertex Hotel Group.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні