Категорія
Новини
Дата

Бізнесменові Кауфману та його бізнес-партнеру Грановському повідомили про підозру

1 хв читання

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру учасникам злочинної організації, яка тримала під контролем чиновників Одеської міськради, повідомляє САП. Ймовірно, ідеться про одеських бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Грановського, яких 5 грудня затримало НАБУ.

Ключові факти

  • Дії бізнесменів, яких слідство вважає організаторами злочинної схеми, кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 369 КК (неправомірна вигода посадовій особі) України, довіреній особі інкриміновано ч. 2 ст. 255 та ч. 3 ст. 369 КК України.
  • Правоохоронці встановили, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку. 
  • «Фактично вони тримали під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджували основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради», – кажуть у САП. Для цього особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень.
  • Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та встановлення всіх учасників злочинної організації.

Контекст

5 грудня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі, повідомляє НАБУ. За інформацією джерел ZN.UA, серед затриманих – одеський бізнесмен Борис Кауфман і Олександр Грановський, його багаторічний партнер.

Кауфман володіє інвесткомпанією Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»), медіаактиви та інвестиційні проєкти. Також він є співвласником найбільшої української дистрибʼюторської компанії TEDIS Ukraine. У 2013 році Vertex United купила в медіахолдингу Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус».

Кауфман і Грановський є бізнес-партнерами. Вони керують кількома готелями через Vertex Hotel Group.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні