Категорія
Новини
Дата

НАБУ затримало групу осіб за корупційні злочини в Одесі. Ймовірно, йдеться про Кауфмана та Грановського

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі, повідомляє НАБУ. За інформацією джерел ZN.UA, серед затриманих – одеський бізнесмен Борис Кауфман і його багаторічний партнер Олександр Грановський.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак слідство встановлює й інших учасників злочинної організації.
  • За інформацією слідчих, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місці з’явилася нова. 
  • «Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія із забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом», – кажуть у НАБУ.
  • Зазначається, що організатори навіть налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті під час розслідування.

Контекст

Кауфман володіє інвесткомпанією Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»), медіа-активи та інвестиційні проєкти. Також він є співвласником найбільшої української дистрибʼюторської компанії TEDIS Ukraine. У 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіа-проєкт «Фокус».

Кауфман і Грановський є бізнес-партнерами. Вони керують кількома готелями через Vertex Hotel Group.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні