Джо Байден /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна може зупинити Путіна, якщо США нададуть їй зброю – Байден

Джо Байден Фото Getty Images

Україна може зупинити агресію путінської Росії, але для цього Вашингтон має продовжити військову допомогу Києву. Про це заявив президент Джо Байден у четвер під час виступу у Конгресі з доповіддю «Про стан справ у країні», пише «Голос Америки».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Про Україну Байден сказав на початку свого виступу, наголосивши на потребі Києва у військовій допомозі. Президент США закликав законодавців підтримати законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам.
  • «Ми повинні протистояти Путіну. Надішліть мені двопартійний законопроєкт про національну безпеку. Історія спостерігає. Якщо США відійдуть зараз, це поставить Україну під загрозу. Європа буде під загрозою. Вільний світ під загрозою, це підбадьорить інших, які хочуть завдати нам шкоди. Моє послання президенту Путіну просте: ми не відійдемо. Ми не схилимося. Я не схилюся», – наголосив Байден.
  • Президент США запевнив, що не надсилатиме американських солдатів на війну в Україну: «Вони (Україна) не просять американських солдатів. Насправді американських солдатів на війні в Україні немає. І я сповнений рішучості, щоб так було і далі».
  • Байден заявив, що «допомогу Україні блокують ті, хто хоче, щоб ми відійшли від лідерства у світі».
  • «Нещодавно президент-республіканець Рональд Рейган закликав: «Містер! Горбачов, знеси цю (Берлінську) стіну. Тепер мій попередник, колишній президент-республіканець, каже Путіну: «Роби, чорт забирай, що хочеш», – сказав Байден.

Контекст

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж президент Джо Байден зможе його підписати. Проте, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що наразі не планує ставити документ на голосування, Байден заявив, що це «на руку Путіну».

Джонсон заявив, що законопроєкт про додаткове фінансування Україні розглянуть після вирішення питання фінансування федерального уряду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні