Категорія
Новини
Дата

США після двомісячної перерви готуються надати Україні новий пакет військової допомоги – Reuters

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого може досягати $400 млн, повідомили Reuters два американські чиновники. Оголосити про виділення допомоги можуть уже 12 березня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Це перший такий крок за кілька місяців, оскільки республіканці у Конгресі блокують виділення фінансування для Києва. 
  • Чиновники, які говорили на умовах анонімності, заявили, що оголошення про надання пакету допомоги очікується у вівторок, 12 березня.

Контекст

Вже протягом кількох місяців республіканці та демократи в Конгресі обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Республіканці наполягають на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, ставлячи під сумнів подальшу підтримку України.

Наприкінці грудня США оголосили про фінальний пакет озброєнь та техніки для України у 2023 році. Пакет на $250 млн включав боєприпаси ППО, інші компоненти систем ППО, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, протитанкові боєприпаси та понад 15 млн патронів.

4 лютого 2024 року сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на $118 млрд, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Однак 7 лютого Сенат не підтримав двопартійну угоду.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж Байден зможе його підписати. Проте спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що наразі не планує ставити документ на голосування, Байден заявив, що це «на руку Путіну».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні