Bolt залучає кредит на €220 млн для підготовки до IPO /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Bolt залучає кредит на €220 млн для підготовки до IPO

1 хв читання

Getty Images

Bolt Technology OU отримала кредитну лінію на суму €220 млн, яка має допомогти естонській компанії підготуватися до публічного розміщення акцій, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Генеральний директор стартапу Маркус Вілліґ сказав, що фінансування дає компанії «додаткову гнучкість, оскільки вона працює над готовністю до IPO».
  • У 2022 році Bolt заробив оцінку в €7,4 млрд після залучення €628 млн від Sequoia Capital, Fidelity Management та інших інвесторів. 
  • Citigroup Inc. була скоординованим букраннером в останньому фінансуванні, в якому також брали участь кілька інших кредиторів.
  • Минулого року стартап отримав €126 млн на розширення парку прокатних автомобілів. Згідно з останньою корпоративною звітністю Bolt повідомила про чисті збитки у розмірі €72 млн при виручці €1,26 млрд в 2022 році.

Контекст

Bolt пропонує послуги таксі, доставку їжі та оренду самокатів – категорії, зростання яких останніми роками сповільнилося. Стартап працює більш ніж у 45 країнах, насамперед у Європі та Африці, і конкурує з Uber Technologies Inc.

В Україні Bolt вдруге запустився у 2018-му. Перша спроба у 2016-му під старою назвою Taxify виявилася невдалою. 

У липні минулого року Bolt найняв нового фінансового директора із британської fintech компанії Revolut Ltd. і заявив, що планує досягти прибутковості наступного року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні