Revolut уклала угоду з SoftBank заради банківської ліцензії у Великій Британії /надано пресслужбою Revolut
Категорія
Новини
Дата

Revolut уклала угоду з SoftBank заради банківської ліцензії у Великій Британії

надано пресслужбою Revolut

Британський фінтех-проєкт Revolut погодився спростити структуру власності зі своїм найбільшим інвестором SoftBank, усунувши перешкоду в отриманні банківської ліцензії на своєму внутрішньому ринку, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Revolut та японський інвестор вели багатомісячні переговори, при цьому SoftBank вимагав жорсткої компенсації за відмову від свого пріоритетного класу акцій, за словами трьох джерел.
  • Банк Англії зробив ліквідацію шести класів акцій Revolut однією з умов для надання банківської ліцензії Великої Британії, на яку Revolut вперше подала заявку понад два з половиною роки тому. Регулювальний орган Банку Англії є провідним органом із затвердження заявок на отримання банківських ліцензій, які також мають бути підписані Управлінням фінансового регулювання.
  • Принципова угода, укладена минулого тижня, не включає будь-який новий випуск додаткових акцій SoftBank і не вплине на компанію, повідомили джерела.
  • І це незважаючи на те, що SoftBank спочатку вимагав удвічі більше звичайних акцій в обмін на відмову від деяких преференційних прав, які він отримав за проведення раунду збору коштів у 2021 році, що зробило Revolut найдорожчою приватною технологічною компанією Великої Британії.
  • Інші інвестори, зокрема Tiger Global Management, венчурна компанія TCV, Balderton Capital і Ribbit Capital, або погодилися перевести свої акції в один клас, або ведуть остаточні переговори про це, повідомив інформатор.

Контекст

Vision Fund 2 від SoftBank у липні 2021 року очолив збір коштів на суму $800 млн, внаслідок чого Revolut оцінювався у $33 млрд.

Співзасновник фінтех-компанії Нік Сторонський звернувся до керівника SoftBank Масайосі Сона шість місяців тому, щоб вийти з глухого кута, стверджуючи, що ліцензія необхідна Revolut для виправдання та підвищення своєї високої оцінки. Без ліцензії платіжна група не може запропонувати повний набір кредитних послуг, а також забезпечити клієнтам безпеку системи страхування вкладів Великої Британії.

Revolut має повну банківську ліцензію ЄС у Литві з 2021 року, але Велика Британія є найбільшим ринком компанії. Керівники вважають, що їм потрібна легітимність, яка надається схваленням ліцензії від великого національного регулювального органу, щоб допомогти компанії розширитися у США, Австралії та Сінгапурі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні