Співзасновники Revolut Влад Яценко та Микола Сторонський /надано пресслужбою Revolut
Категорія
Новини
Дата

У необанку Revolut вже 450 000 рахунків українців, 100 000 — активні клієнти, — співзасновник Влад Яценко

Співзасновники Revolut Влад Яценко та Микола Сторонський Фото надано пресслужбою Revolut

Майже за рік роботи з українцями, британський необанк Revolut відкрив 450 000 рахунків для біженців з України. Про це в інтерв'ю Forbes розповів співзасновник необанку Влад Яценко

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Revolut приблизно 450 000 відкритих рахунків і десь 100 000 активних користувачів, розповів Влад Яценко.
  • За словами Яценка, ідея запуску Revolut для українців була одного з працівників, «не українця». «У біженців немає документів, важко нормально відкрити рахунок», — говорить він.
  • Revolut запустили свій сервіс для українців за пару тижнів і це найшвидший запуск на ринокю
  • Також Яценко розповів, що за тиждень-два до 24 лютого 2022 Revolut почав організовувати евакуацію співробітників з України. На початку 2022 у Revolut в Україні працювало 50 людей. «Пропонували тимчасово виїжджати, і якщо нічого не станеться, то повернутися додому. Багато працівників не вірили в напад тому вчасно не виїхали», — розказав він. Потім ми збирати людей практично по всій Україні, додає Яценко.
  • Раніше, 24 серпня 2022 року у зверненні до працівників з нагоди Дня Незалежності України, Яценко розповідав, що Revolut відкрив майже 250 000 рахунків для українців.

Контекст

Revolut оголосив, що став доступним для українців, які виїхали до Євросоюзу, 14 березня. Сервіс Влада Яценка та Миколи Сторонського спростив умови користування додатком для біженців: раніше для відкриття рахунку електронних грошей вимагалося підтвердження права на проживання у Європі. Протягом березня акаунти Revolut відкрили 30 000 українських користувачів, повідомили Forbes у пресслужбі компанії.

Яценко та Сторонський заснували фінтех-стартап Revolut у 2015 році. У 2021-му Revolut став найдорожчим стартапом Великої Британії, залучивши $800 млн за оцінки $33 млрд. Той же рік став першим прибутковим для необанку – £26,3 млн. «2022-й теж буде прибутковим», – каже Яценко. За останні два роки кількість клієнтів Revolut зросла більш як удвічі – до 25 млн. Фінтех-сервіс працює в 35 країнах і пропонує десятки послуг – від переказів грошей в будь-якій валюті до крипти.

До війни компанія мала плани на розвиток на українському ринку. Наприкінці 2021 року стартап зареєстрував офіс в Україні та почав наймати для нього спеціалістів, проте про запуск повноцінної роботи в країні тоді не йшлося. У лютому 2022-го Revolut став одним із перших резидентів «Дія City» (спецрежиму для IT-компаній). Зараз в Україні на Revolut працює приблизно 50 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні