Категорія
Новини
Дата

Британський мільярдер Бренсон став амбасадором платформи United24 

Засновник Virgin Group та неприбуткового фонду Virgin Unite Річард Бренсон приєднався до команди амбасадорів United24, йдеться у повідомленні пресслужби фандрейзингової платформи. Бренсон уже вдруге за час повномасштабного вторгнення відвідав Україну. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Бренсон у понеділок, 10 квітня, зустрівся у Києві з президентом Володимиром Зеленським і вирішив продовжити підтримку України в ролі амбасадора United24.
  • «Платформа швидко стала потужною силою в Україні, що збирає кошти на генератори, машини швидкої допомоги, відновлення мостів і життєво необхідні медичні препарати. Я з нетерпінням чекаю можливості використати глобальне охоплення та мережі Virgin Unite, щоб допомогти підтримати велику роботу, яку United24 робить для народу України», – зазначив Бренсон. 
  • Бренсон як амбасадор United24 співпрацюватиме з організаціями-партнерами Virgin Unite, щоб зрозуміти, що бізнес-лідери можуть зробити для найбільш ефективної підтримки України.

Контекст

Про запуск глобальної платформи для збору коштів на відбудову України UNITED24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня минулого року. Протягом першого тижня проєкт, який очолює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зібрав близько $26 млн донатів.

Повномасштабне вторгнення спричинило бум благодійності в Україні – суми пожертв українців за перші чотири місяці війни зросли в дев’ять разів, йдеться у дослідженні Zagoriy Foundation. Упродовж 2022 року благодійниками стали 86% мешканців України. Це на 19% більше, ніж торік.

За 11 місяців роботи United24 завдяки пожертвам із більш ніж 110 країн було зібрано понад $300 млн.

Серед амбасадорів платформи – співачка та акторка Барбара Стрейзанд, актор Марк Гемілл, канадська акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, американський актор Лев Шрайбер, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик.

Нещодавно «Артемсіль» та платформа United24 завершили проєкт «Міць. Українська кам’яна» з продажу спеціальної партії солі й зібрали понад 58,5 млн грн, усі кошти перекажуть на закупівлю 2200 безпілотників FPV для української розвідки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні