Категорія
Новини
Дата

Будинок із «Київською перепічкою» на Хрещатику продали за 150 млн грн. Хто став власником

В системі Prozorro.Продажі відбувся аукціон з продажу нежитлових приміщень площею 1231,5 кв. м у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 3 в Києві, йдеться на сайті системи. Ймовірно, новим власником будівлі став ексдепутат Київради Вʼячеслав Супруненко, який влітку минулого року придбав «Київський завод «Росинка».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Чотириповерховий будинок навпроти ЦУМ в столиці департамент комунальної власності КМДА виставив на торги 8 січня. Найбільшу суму за лот – 150 млн грн – запропонувала компанія «Поділ Естейт Менеджмент». 
  • За даними YouControl, бенефіціаром компанії значиться Людмила Яковлєва. У березні 2023 року вона придбала на торгах кредитну лінію з правом вимоги на завод «Росинка» в Києві, власником якого врешті став ексдепутат Київради Вʼячеслав Супруненко
  • Нового власника зобовʼязали укласти договір про утримання будівлі в належному стані з органом охорони культурної спадщини через її статус памʼятки архітектури.
Будинок із «Київською перепічкою» на Хрещатику продали за 150 млн грн. Хто став власником /Фото 1

Будинок на вул. Богдана Хмельницького, 3

Контекст

На початку серпня ТОВ «Київський завод «Росинка», що належить Вʼячеславу Супруненку, спочатку придбало 9% підприємства за 23 млн грн (договір уже підписаний), а пізніше – решту 91% за 115,5 млн грн.

У листопаді також стало відомо, що Супруненко оформив на себе «Київхліб» та його заводи, повідомляла LIGA.net. 

Вʼячеслав Супруненко з 2002 до 2011 року був депутатом Київради. Він одружений із дочкою ексмера Києва Леоніда Черновецького Христиною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні