Категорія
Новини
Дата

Бюджетний комітет Ради погодив виділення додаткових 3,5 млрд грн на відбудову. Їх планують спрямувати на 44 проєкти

Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив виділення ще 3,5 млрд грн Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, повідомила пресслужба голови комітету Роксолани Підласої. Загалом із фонду вже розподілено 27,7 млрд грн.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вказані кошти мають отримати Київська, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Харківська та Херсонська області на реалізацію 44 проєктів.
  • Найбільше проєктів пов’язано з відновленням житлових будинків – 24, закладів освіти – 10, охорони здоров’я – 3. Загалом передбачається побудувати з нуля 4 об’єкти, здійснити реконструкцію 5 об’єктів і провести капітальний ремонт 35 об’єктів.
  • Зазначається, що раніше 6,6 млрд грн уже отримали Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська та Херсонська області на реалізацію 157 проєктів.
  • Підласа повідомила, що загалом із фонду ліквідації наслідків збройної агресії вже розподілено 27,7 млрд грн на відновлення об’єктів, які постраждали через бойові дії. Нерозподілений обсяг коштів цього фонду наразі становить 34,2 млрд грн.

Контекст

3 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують $700 млрд. У лютому Шмигаль повідомив в інтервʼю Forbes, що в України наразі є понад 150 млрд грн, які ринок може освоїти для відновлення житла та критичної інфраструктури. У межах програми швидкого відновлення пріоритетними є відновлення енергомереж, розмінування, відбудова житла й критичної інфраструктури, а також підтримка бізнесу.

У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до $411 млрд. Ця цифра у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

За даними обласних військових адміністрацій, на початок травня цього року зруйновано або пошкоджено майже 18 500 багатоповерхових житлових будинків і понад 142 000 приватних садиб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні