Carlsberg Group розриває ліцензійні угоди у Росії після націоналізації «Балтики» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Carlsberg Group розриває ліцензійні угоди у Росії після націоналізації «Балтики»

Getty Images

Данська пивоварна корпорація Carlsberg Group розірвала ліцензійні угоди компанії «Балтика», які дозволяли їй виробляти, просувати та продавати продукцію, включаючи міжнародні та регіональні бренди, йдеться в пресрелізі. Рішення є відповіддю на указ президента РФ про передачу «Росмайну» управління «Балтикою».

Ключові факти

  • «Нині не бачимо шляхів до переговорного вирішення питання виходу з Росії. Ми відмовляємось укладати угоду на неприйнятних умовах, виправдовуючи незаконне поглинання нашого бізнесу в Росії», – сказано в заяві корпорації.
  • До 1 квітня 2024 року «Балтика» зможе використати вже наявні запаси та матеріали.
  • Carlsberg планує вживати заходи, у тому числі юридичні, для захисту співробітників, активів та операцій. «Як Carlsberg Group ми зберігаємо за собою право власності на акції компанії, хоча тимчасове управління передається російській державі», – додали в компанії.
  • У понеділок, 2 жовтня, стало відомо, що «Балтика» звернулася до російського суду з позовом про заборону компанії Carlsberg ініціювати в датському суді процес розірвання ліцензійної угоди на її бренди, писав «Коммерсантъ». У позові від 25 вересня компанія просила суд заборонити «Роспатенту» зміни до договорів на бренди Tuborg, Kronenbourg, Seth & Rileyʼs Garage, Holsten та LAV.

Контекст

Продаж «Балтики» Carlsberg Group анонсувала 28 березня 2022 року. Тоді ж виробник зупинив інвестиції в РФ, припинив виробництво, продаж і рекламу бренду.

У червні цього року Carlsberg Group повідомила, що знайшла покупця на компанію «Балтика» у Росії. «Балтика» управляє заводами у восьми містах: Воронежі, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі, Санкт-Петербурзі, Тулі, Хабаровську та Ярославлі. Компанія оцінювала свою частку на російському ринку приблизно у 27%.

16 липня президент РФ Володимир Путін передав у тимчасове управління Росмайну два великі активи харчової промисловості: «Пивоварна компанія «Балтика» та «Данон Росія». Згідно з указом, «Росмайну» передано 100% «Балтики», включаючи 98,56%, які належали шведській юрособі Carlsberg, 0,09% німецькій юрособі Carlsberg та 1,35% ТОВ «Хоппі Юніон».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні