Частка Коломойського в нафтогазовій JKX перейшла у власність Великої Британії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Частка Коломойського в нафтогазовій JKX перейшла у власність Великої Британії

Getty Images

Британська нафтогазова компанія JKX Oil & Gas LTD підтвердила, що компанію Eclairs Group Limited (EGL) буде виключено з реєстру акціонерів, а Ігор Коломойський більше не бере жодної прямої чи опосередкованої участі у JKX, ідеться у заяві компанії. Акції, які раніше належали EGL, тепер перейшли у власність британської держави.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • EGL було виключено з реєстру корпоративних справ Британських Віргінських островів та ліквідовано відповідно до законодавства, 
  • Згідно із заявою, до ліквідації EGL була основним акціонером компанії з часткою 32,66% у випущеному акціонерному капіталі.
  • «Відповідно до закону Британських Віргінських островів про комерційні компанії 2004 року (зі змінами), акції JKX, які раніше належали EGL, тепер перейшли у власність корони», – повідомила компанія після консультації від юристів Британських Віргінських островів.
  • EGL тепер буде виключено з реєстру акціонерів компанії, а Ігор Коломойський, який раніше мав опосередкований контроль над EGL, буде виключений з реєстру акціонерів компанії на підставі того, що він більше не має жодної прямої чи опосередкованої участі в компанії.
  • Наразі JKX вносить зазначену інформацію до всіх необхідних реєстрів.

Контекст

Акціонери JKX у листопаді 2021 року схвалили делістинг із Лондонської фондової біржі та викуп 23,3% акцій. Акції компанії торгувалися LSE з 20 березня 2006 року. Перереєстрація JKX у приватну компанію відбулася на початку лютого цього року.

Найбільшим акціонером JKX на грудень 2021 року були Eclairs Group Коломойського та Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій та Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шнира – 19,97%. Інші великі акціонери – Neptune Invest & Finance Corp. (12,98%), Keyhall Holding Ltd – 11,45% та Interneft Ltd – 6,17%.

JKX Oil & Gas займається розвідкою й видобутком вуглеводнів в Україні та РФ. «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС), що належить JKX, є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє пʼятьма ліцензіями на видобуток та однією на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову експлуатацію.

Цього місяця Арбітражний суд Московської області Росії позбавив JKX Oil & Gas корпоративних прав на російські активи. Підставою для рішення, суд вказав неодноразові публічні заяви компанії щодо припинення діяльності на території РФ, втрату контролю та впливу щодо російських дочірніх товариств і дотримання усіх санкційних обмежень стосовно Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні