Категорія
Новини
Дата

Московський суд позбавив газодобувну компанію JKX Oil & Gas Коломойського корпоративних прав на російські активи

Арбітражний суд Московської області Росії позбавив британську компанію JKX Oil & Gas Ігоря Коломойського корпоративних прав на російські активи, пише enkorr.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Суд позбавив компанії Adygea Gas B.V. та Page Gas Ltd, що входять до британської групи компаній JKX Oil & Gas Ltd, їхніх корпоративних прав в компанії «Южгазенерджі», йдеться в повідомлені компанії.
  • Підставою для рішення, суд вказав неодноразові публічні заяви компанії щодо припинення діяльності на території РФ, втраті контролю та впливу щодо російських дочірніх товариств і дотримання усіх санкційних обмежень стосовно Росії.

Контекст

JKX Oil & Gas займається розвідкою й видобутком вуглеводнів в Україні та РФ. «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС), що належить JKX, є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє пʼятьма ліцензіями на видобуток та однією – на геологічне вивчення, зокрема, на дослідно-промислову експлуатацію.

6 січня Коломойський цього року набув статусу особи зі значним контролем у нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD.

Найбільшим акціонером JKX на грудень 2021 року були Eclairs Group Коломойського та Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій та Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шнира – 19,97%. Інші великі акціонери – Neptune Invest & Finance Corp. (12,98%), Keyhall Holding Ltd – 11,45% та Interneft Ltd – 6,17%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні