Коломойський набув значного контролю в нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Коломойський набув значного контролю в нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD

Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Бізнесмен Ігор Коломойський 6 січня цього року набув статусу особи зі значним контролем у нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD з активами в Україні. Згідно з британським держреєстром, таке повідомлення було отримано 8 грудня, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ігор Коломойський в реєстрі зазначений як громадянин Ізраїлю. 
  • У червні JKX повідомила про великого приватного бенефіціара, проте тоді не розкрила дані про нього.
  • Крім того, компанія цього понеділка повідомила про відставку аудитора.

Контекст

Акціонери JKX у листопаді 2021 року схвалили делістинг із Лондонської фондової біржі та викуп 23,3% акцій. Акції компанії торгувалися LSE з 20 березня 2006 року. Перереєстрація JKX у приватну компанію відбулася на початку лютого цього року.

Найбільшим акціонером JKX на грудень 2021 року були Eclairs Group Коломойського та Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій та Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шнира – 19,97%. Інші великі акціонери – Neptune Invest & Finance Corp. (12,98%), Keyhall Holding Ltd – 11,45% та Interneft Ltd – 6,17%.

JKX Oil & Gas займається розвідкою й видобутком вуглеводнів в Україні та РФ. «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС), що належить JKX, є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє пʼятьма ліцензіями на видобуток та однією – на геологічне вивчення, зокрема, на дослідно-промислову експлуатацію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні