Категорія
Новини
Дата

Citadel отримав рекордний прибуток у $16 млрд і став найуспішнішим хедж-фондом

Минулого року Citadel Кена Гріффіна приніс інвесторам прибуток у розмірі $16 млрд, що є найбільшим прибутком у доларах для хедж-фонду в історії та робить його фірму найуспішнішою, пише Financial Times

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Citadel, який керує активами на суму $54 млрд, минулого року отримав 38,1%-вий прибуток у своєму основному хедж-фонді та значне зростання в інших продуктах, що відповідає рекордному прибутку для інвесторів у розмірі $16 млрд після сплати комісій, згідно з дослідженням LCH Investments.
  • Прибуток, отриманий завдяки ставкам на різні класи активів, включаючи облігації та акції, перевищує приблизно $15,6 млрд, отриманих Джоном Полсоном у 2007 році завдяки його ставкам проти іпотечних кредитів.
  • Масштабний розпродаж державних облігацій минулого року забезпечив дуже привабливу угоду для багатьох макроекономічних менеджерів, дав їм змогу отримати найбільший прибуток із початку світової фінансової кризи.
  • Citadel, створений Гріффіном у 1990-го, минулого року отримав загальний валовий прибуток від торгівлі у розмірі близько $28 млрд, а це означає, що він стягував зі своїх інвесторів, пʼята частина яких є його власними співробітниками, приблизно $12 млрд у вигляді витрат і комісійних.
  • Прибуток для інвесторів у розмірі $16 млрд означає, що Citadel Гріффіна замінить Bridgewater Рея Даліо, який протягом семи років був найуспішнішим хедж-фондом за всю історію, і очолює список провідних керуючих капіталом LCH Investments. 

Контекст

Рекордний прибуток припав на неспокійний рік для фінансових ринків і хедж-фондів, які ними торгують, коли акції та облігації впали.

Процвітали фонди з кількома керуючими, такими як Citadel та Millennium, які керують грошима за широким спектром стратегій, та макрофонди, такі як Brevan Howard та Rokos, які роблять ставку на падіння прибутковості облігацій. Але багато фондів суттєво постраждали від розпродажу акцій технологічних компаній, оскільки відсоткові ставки були різко підвищені для подолання інфляції.

Citadel, який суттєво постраждав під час фінансової кризи 2008 року, але значно випередив S&P 500 та його конкурентів і минулого року зміг піти на ризик. У 2022 році фонд досяг рекордних показників у чотирьох із пʼяти своїх бізнес-підрозділів, при цьому його стратегія з фіксованим доходом склала 32,6% й випередила багато спеціалізованих макрофондів.

Обсяги розміщення випусків облігацій із початку 2023 року в світі досягли рекордного рівня. З 1-го по 18 січня компанії та уряди продали облігацій на $586 млрд. Найбільший обсяг боргових інструментів у різних валютах розмістили фінансові компанії – $250 млрд. Обсяг випуску державних облігацій оцінюється у $214 млрд, а нефінансові компанії продали інвесторам облігацій на $124 млрд.

Найбільший попит в інвесторів у січні мали короткострокові бонди. Продаж боргових інструментів із терміном погашення три роки або менше зріс до $138,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні